VELIKOJ PATNJI JE DOŠAO KRAJ: Lekari NAPRAVILI VAGINU ženi koja je rođena bez reproduktivnih organa! (FOTO)

Džusilin Marinjo
print screen/twitter.com/IRwanda News ‏

Zahvaljujući revolucionarnoj proceduri rekonstruktivne hirurgije Brazilka je postala prva žena na svetu koja je dobila vaginu.

Dvadesetrogodišnja Džusilin Marinjo iz Brazila se rodila bez vagine, a njen slučaj je posebno težak jer nije imala ni matericu, jajovode ni jajnike, što znači da nikada ne bi mogla da ima decu.

Pravu dijagnozu, MRKH sindrom (Mayer Rokitansky Küster Hause), doktori su dijagnostikovali kada je imala 15 godina.

Njenim zdravstvenim problemom godinama su se bavili timovi svetskih lekara, a prošle godine u aprilu mesecu Džusilin se podvrgla operativnom zahvatu. Hiruzi su joj otvorili deo tela na kojem je trebalo da se nalazi vagina i obložili ga ribljom kožom.

Nakon što je provela tri nedelje u bolnici, ova žena, prvi pacijent u svetu koji se podvrgao ovakvoj proceduri, otpuštena je i sada je oduševljena rezultatima.

Brazilka je u intervjuu za Dejli mejl otkrila da je doinama bila u depresiji. Osim što ju je mučila sama pomisao da nikada neće imati decu, Džusilin nije mogla da ima intimne odnose sa svojim dečkom Markusom.

Nakon što su joj na kontroli lekari rekli da je operacija uspešna, ova žena je konačno vodila ljubav sa svojim dečkom, a kako kaže, bila je u strahu da li će se tkivom tokom seksa oštetiti.

– Bio je to predivan trenutak jer je sve savršeno funkcionisalo. Nije bilo boli, samo užitak i zadovoljstvo. Osećam sve na normalan način, kao da je oduvek bila tamo – kazala je pacijentkinja za Dejli mejl.