Aktivni ugalj je vrsta uglja koja se hiljadama godina unazad koristila u medicinske svrhe i za ulepšavanje.

Gel za tuširanje sa aktivnim ugljem ne samo da će savršeno očistiti kožu, nego će je i učiniti negovanom i hidriranom. Uklanja sve štetne kiseline iz kože i odlično je regeneriše. U nastavku sledi odličan recept domaćeg gela-pilinga za tuširanje.

Ali, prvo nekoliko činjenica:
– aktivni ugalj je odličan absorbent (upijač) svih štetnih materija u organizmu
– hidrira kožu
– iz kože izvlaci njenu preteranu kiselost koja izaziva oksidaciju i starenje kože
– ima isti efekat kao slana sauna ili parno kupatilo

A, sada recept:
– Isitnite 2-3 tablete aktivnog uglja i dodajte je u svoj gel za tuširanje. Nemojte tabletu isitnjavati previše, neka ostanu male grudvice, koje će delovati na kožu kao piling.- Nemojte sipati u flašu nego u dlan ili u neku šoljicu (za jednu upotrebu) i promešajte.

– Nanesite gel na sunđer i uživajte u tuširanju.

Pena će biti sive boje, ali neće obojiti kožu. Aktivni ugalj veoma se lako ispira.

Posle tuširanja, koža postaje veoma glatka, čista. Ako je neko od vas koristio glinenu masku za telo ili lice, prepoznaće taj osećaj. Efekat je isti, ali ništa se ne prlja i ne treba čekati da se glina suši.

Jeftino, ali veoma efikasno i ne oduzima vremena za pripremu.

Ako aktivni ugalj na isti način dodate u svoj gel za umivanje, dobićete čistu kožu lica bez mitesera i bubuljca. Odličan je za masnu kožu lica. Ugalj nemojte koristiti u čistom obliku, teško se ispira.

Aktivni ugalj možete pronaći u svakoj apoteci po veoma povoljnoj ceni. Pakovanje od 20 komada košta ne više od 100 dinara.