VERNICI ZGROŽENI, FANOVI U EKSTAZI: Slavna manekenka pozirala POTPUNO GOLA ispred svetinje (FOTO 18+)

Belgijska manekenka koju je pritvorila policija u Egiptu jer je pozirala naga ispred drevnih hramova učinila je nešto slično kraj Zida plača u Jerusalimu za izložbu koja je nedavno otvorena u njenoj zemlji.

Marisa Popen
Printscreen

Fotografija Marize Papen (26) na kojoj se vidi kako se sunča naga na terasi neke privatne kuće s pogledom na trg ispred Zida plača je na prodaji u jednoj galeriji u belgijskom letovalištu “Knokke”, objavili su belgijski mediji.

Manekenka se opružila na plastičnoj stolici zatvorenih očiju, a u pozadini se vidi ženski deo Zida plača, najsvetijeg mesta na kome Jevreji mogu da se mole.

Potpis pod fotografijom je “Put do oslobođenja”, ali na njoj se ne vidi ni jedan deo džamije al-Akse, treće po značaju u islamu, koja se nalazi iznad trga i fotograf je sigurno mogao da je uoči, navodi Jevrejska telegrafska agencija (JTA).

Međutim, fotograf Matijas Lembreht je to porekao, tvrdeći da se džamija nije videla i da nije isečena. Na pozivu za otvaranje izložbe je fotografija iste manekenke na kojoj se vidi da je opkoračila jarbol s izraelskom zastavom.

Papen je u Egiptu u septembru prošle godine bila zatvorena 24 sata jer je pozirala naga u Luksoru.

Fondacija za nasleđe Zapadnog zida je u saopštenju ocenila da je izložena fotografija ozbiljan incident, a rabin zadužen za Zid plača Šmuel Rabinovič ga je označio nesrećnim i neugodnim, ocenivši da vređa one koji se mole na tom svetom mestu.