Teorija o 'visokom, crnom i zgodnom' frajeru - pada u vodu.

Studija objavljena u Žurnalu seksualne medicine kaže, ukratko, da niži muškarci češće imaju seks od visokih. Ili, naučnom terminologijom, “koitalna frekvencija viša je među muškarcima nižim od 175 centimetara”. (Ovo smo napisali samo da vas nasmeje formulacija.)

Elem, ovi podaci su u direktnoj suprotnosti sa svim ubeđenjima na temu stasa muškaraca. Znate ono, da je visina generalno pokazatelj fizičke spremnosti, dobrih (čitaj “poželjnih”) gena, i samim tim nužno atraktivnija i privlačnija ženskom polu. Dakle, teorija o “visokom, crnom i zgodnom” frajeru – pada u vodu.

Sad ste verovatno pomislili “ok, ali zašto”?

Evo kako to tumače oni o kojima je reč. Ti niski, dakle, što češće uživaju u seksu.

– Celog života me, kao i većinu nižih muškaraca, ‘peckaju’ zbog visine. Posledica toga je da niži muškarci traže načina da potvrde svoju muškost na različite načine – kaže Džastin, koji je visok 170 centimetara. “Neki onda kupuju snažne automobile, neki skupu odeću, a neki – osvajaju žene. Seks je, na kraju krajeva, najbolja potvrda muževnosti.”

Dejv, visok 165, u vezi je sa ženom koja je viša od njega, i sebi daje malo više “kredita”: “Generalno, rekao bih da imam više samopouzdanja od većine visokih muškaraca. A pošto ne mogu da se oslonim na nešto na šta ionako ne mogu da utičem, kao što je visina, onda se u odnosu sa ženama posvetim onome što je zaista važno. Kao što je duh. Ili smisao za humor, ili ono što oboje volimo, šta god to u konkretnom slučaju bilo. Ako odnos sa nekim gradite na onome što je zaista važno, neminovno ćete brže postati intimni nego ako se oslanjate na puke fizičke karakteristike.”

I na kraju krajeva, “kad ste horizontalno, ionako se ‘neki drugi centimetri’ računaju”, zaključuje on.loading...