Iako bi ljudi pomislili da ona danas ima sve, nedavno joj je dijagnostikovana teška bolest. Ipak, ona se ne predaje.

Rebeka Menzli ima 23 godine i živi u Notingemu, u Velikoj Britaniji. Poput mnoge druge dece, i ona je preživela vršnjačko nasilje.

– Deca su me toliko maltretirala da i mi i sada krenu suze kada se setim toga. Odlazak u školu bio mi je noćna mora – navodi Rebeka za medije, dodajući da su je vršnjaci najčešće nazivali “rugobom”. Pored toga, govorili su joj i da ima “najružniji nos u školi”.

Ona je toliko strahovala od uvreda i maltretiranja da je na kraju promenila školu u nadi da će se u novoj sredini bolje snaći. Kada je videla da je i u novoj školi čeka isti scenario, u dogovoru sa majkom počela je da se školuje kod kuće.

– Svi su me vređali, ali grdno su pogrešili. Ne samo da sam model, već se i takmičim za misicu – ispričala je ova devojka za britanski list “Miror”.

Ipak, njenim patnjama tu nije kraj. Iako je naizgled dovela svoj život u red, nedavno je saznala da boluje od endometrioze, stanja pri kome se sluznica materice (endometrijum) usadi na nekom drugom mestu (najčešće na trbušnoj maramici zidova male karlice, vezama materice, jajniku, jajovodu, ali i na udaljenim organima – plućima i oku).

– Iako su mi dijagnostikovali strašnu bolest i trpim svakodnevne bolove, ništa me neće sprečiti u ostvarenju mojih ciljeva. Želim da poručim svima da, bez obzira na to šta im okolina govori, svi su lepi na svoj način – zaključuje ova misica.

 

 

 loading...