VESIĆ O DŽEJU: Evo gde će pevač biti sahranjen i gde će dobiti SPOMENIK

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da pevač Džej Ramadanovski, koji je juče preminuo, zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda.

printscreen

Skupština grada Beograda dobila je predlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, rekao je Vesić i dodao da Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda.

Ova čast se zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umetničkim delom. Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej. Koliko je bio veliki najbolje pokazuje osećaj koji smo svi imali kada smo saznali da je umro. I mi koji smo ga lično poznavali i oni koji su ga znali samo kroz pesme. Osetili smo kao da smo izgubili člana porodice”, rekao je Vesić za TV Hepi.

Pesnik Tanasije Mladenović rekao je da mrtvi imaju pravo na život, ukazao je Vesić.

“Džej je sebi za života obezbedio večni život kroz pesme koje će se pevati dok nas Srba i Beograda bude bilo”, rekao je Vesić i dodao da će predložiti da Džej dobije obeležje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao.

Podsetio je da bi neko dobio obeležje ili ulicu, prema odlukama Skupštine grada Beograda, mora da prođe tri godine od smrti.

“Ja ću dati predlog, pa imamo tri godine da naši umetnici razmisle kako da se Džeja najbolje sećamo”, zaključio je Vesić.

Pevač Džej Ramadanovski preminuo je juče u Beogradu u 57. godini.