VI I VAŠ PARTNER STE ROĐENI U ISTOM ZNAKU? Proverite šta kaže HOROSKOP – kako ćete se slagati u vezi

Proučavanje astrologije oduvek je bilo interesantno ljudima budući da se na osnovu nje mogu otkriti do kog nivoa su dve osobe kompatibilne uzimajući u obzir njihove horoskopske znakove.

Pixabay.com

Kada upoznamo neku novu osobu, odnosno novog partnera ili partnerku, ono što nam prvo padne na pamet da pitamo jeste ono čuveno pitanje “šta si u horoskopu”, kako bi procenili da li je ta osoba prava za nas uz nadanje da naš partner/ka ima horoskopski znak koji se slaže uz naš.

Prirodno je da neki znaci idu jedan uz drugi, dok se drugi ne slažu ili imaju problema u komunikaciji, a upravo nam astrologija pruža mogućnost da saznamo koji znaci čine dobitnu kombinaciju.

Smatra se da svaki horoskopski znak ima određene karakteristične osobine te na osnovu toga možemo i da procenimo da li je baš ta osoba naša srodna duša.

U nastavku teksta pročitajte šta nam horoskopski znaci poručuju o ljubavi i u kojoj meri je ljubav između dva ista horoskopska znaka dobra kombinacija.

#1 Ovan – energičnost je njihova glavna karakteristika

Horoskopski znak Ovan je prvi znak u zodijaku, ovan označava započinjanje nečeg energičnog i burnog baš kao što je i sam znak.

Osobe rođene u ovom znaku odlikuje energičnost, brzina, snaga. Po prirodni, Ovnovi su spremni na sve ili ništa, često preduzimaju odluke i akcije bez prethodnog razmišljanja zbog čega se i kaže da su izuzetno hrabri i da se ne plaše nikakvog rizika.

Kada je reč o ljubavi, ovnovi ne trpe ni najmanji tračak sumnje – ukoliko se bilo kakva sumnja pojavi, bilo ona osnovana ili ne, vrlo lako može doći do burnih reakcija ili do kraha ljubavne veze.

Za osobe koje su rođene u ovom znaku smatra se da su izuzetno energične, te stoga ukoliko želite da zadržite osobu u ovom znaku, morate biti isti kao on. Dokle god je prisutan osećaj energičnosti i uzbuđenja ljubavni odnos može biti snažan i dugotrajan, na osnovu čega zaključujemo da kombinacija ovan-ovan može biti stabilna i dugotrajna.

#2 Bik – izuzetno privrženi porodici

Za bika se kaže da je jedan od najpouzdanijih znakova zodijaka. Odlikuje ga stabilnost, kreativnost ali i izuzetna tvrdoglavost što se ne mora uvek protumačiti u negativnom smislu, već više kao izuzetna posvećenost u izvršenju nekog cilja ili zadatka.

Za osobe rođene u ovom znaku kaže se da u velikoj meri neguju porodične odnose, te su spremni na sve kako bi zaštitili svoje drage ljude.

U ljubavi bikovi su lojalni te će svom partnetu pružiti potpunu sigurnost, međutim na početku ljubavnog odnosa može doći do sitnih nerazumevanja jer su osobe u ovom znaku često u bojazni da ne ostave pogrešan utisak pa tako mogu izgledati nesigurno i zatvoreno.

To ne mora ništa da znači jer kada se dve osobe u potpunosti upoznaju i stvore odnos međusobnog poverenja, stvoriće jaku i stabilnu ljubavnu vezu.

#3 Blizanci – komunikacija ih pokreće

Smatra se da veza blizanac-blizanac nikada ne može biti dosadna budući da će deliti iste poglete na svet i intelektualne interese.

Blizanci su sjajni govornici te je komunikacija između partnera od izuzetnog značaja. Za blizance se kaže da su slobodnijeg duha, te da su skloni flertu sa drugim osobama što može dovesti do većih svađa između partnera ali i kraja veze zbog obostrane potrebe za flertom.

Kao što je rečeno, komunikacija kod ovog znaka izuzetno je važna, te mogu nastati problemi u odnosu ako jedan od partnera primeti da voljena osoba nije spremna da sasluša ono što ima da kaže.

#4 Rak – osobe rođene u ovom znaku važe za najemotivnije

Dva Raka su savršen spoj budući da osobe u ovom znaku pokazuju izuzetno razumevanje i toleranciju za sve želje, odluke, interesovanja drugog partnera. Rakovi su zaštitnički nastrojeni u ljubavnom odnosu, te će uraditi sve kako bi zaštitili voljenu osobu ukoliko postoji bilo kakva pretnja koja može ugrožiti drugog partnera.

S obzirom da su Rakovi izuzetno privrženi partneru, spremni su i da se odreknu nekih svojih želja i ciljeva samo kako bi ostali sa svojom voljenom osobom, pa se zbog toga mogu javiti problemi u odnosu ukoliliko bi moralo doći do kratkog razdvajanja između partnera pooput poslovnog putovanja i slično tome.

#5 Lav – uvek znaju šta žele

S obzirom da se radi o dva vatrena znaka, veza između ova dva znaka može biti pravi izazov budući da su vaša interesovanja ista što može uzrokovati rivalstvo.

Oba partera imaće potrebu za dokazivanjem i dominacijom oko čega se najviše možete sukobljavati. Da bi veza između dva Lava opstala potrebno je da izbegnete takmičarski duh i tako stvorite neraskidivu vezu.

#6 Devica – iskazivanje emocija im nije jača strana

Device u ljubavi su pune razumevanja za svog partnera, te se smatra da svaki problem rešavaju mirnim razgovorom ali bez preteranog uključivanja emocija.

Za device se smatra da imaju potreškoća da iskažu emocije te javno pokazivanje emocija neće biti vaša svakodnevnica. Kombinacija ova dva znaka mogu biti pun pogodak ukoliko se budete trudili da budete bolji u pokazivanju svojih emocija.

#7 Vaga – neodlučnost je njihova glavna mana

Ljubavna veza između ova dva znaka imaju veliku šansu za uspeh. Ovakve osobe dele ista interesovanja te ćete zajedno uživati u svemu što je lepo, kreativno budući da vage imaju izražen umetnički duh.

Jedini problem u ovakvom ljubavnom odnosu može biti izrazita neodlučnost, budući da su vage poznate po tome.  Predugo razmišljanje za donošenje nekih odluka može frustrirati vašeg partnera i dovesti do svađe.

#8 Škorpija – rođeni zavodnici

Odnos između dve škorpije prožet je sa puno emocija i strasti budući da škorpije važe za izuzetno strastvene osobe, međutim problem može nastati jer su škorpije sklone ljubomori.

Jačina emocija koje vas vezuje kada volite je ista i kada ste ljuti, te ukoliko vremenom ne naučite da kontrolišete takvu osobinu kod sebe, ona može izazvati velike probleme u vašoj vezi i dovesti do njenog kraja.

#9 Strelac – sloboda je njihov smisao

Budući da strelci važe za prave avanturiste slobodnog duha, kombinacija sa istim znakom je pun pogodak jer ćete konačno pronaći osobu koja razume vašu potrebu za slobodom.

Ono što može uzrokovati probleme je to ukoliko jedan od partera pređe granicu slobode. Ukoliko se i pojave ovi problemi, vaš optimistički stav prema životu će u velikom broju slučajeva preovladati, te će ubrzo i doći do pomirenja bez velikih posledica po vašu vezu.

#10 Jarac – malo reči, a puno akcije karakteriše ovaj znak

Kod ovog znaka, iskazivanje emocija nije jača strana, te tako ljudima oko vas vaš odnos može izgledati potpuno bezličan bez ikakvih emocija i strasti. Međutim, istina je da Jarčevi imaju problem kod iskazivanja emocija, te i ukoliko se desi momenat nežnosti i emocija, to će biti prava retkost.

Jarčevi su izuzetno tvrdoglavi, te ukoliko želite da odnos između ova dva znaka uspe morate biti spremni na kompromis kako ne bi jedno drugom postali prepreka budući da će se kod oba partnera  ispoljiti upornost i tvrdoglavost.

#11 Vodolija – rođeni revolucionari

Dve vodolije karakteriše dobro razumevanje budući da dele ista interesovanja, ali problem može nastati ukoliko imate sukob mišljenja.

Za vodolije se kaže da su pravi revolucionari te su spremni da menjaju sve što im ne odgovara. Baš zbog toga mogu se javiti problemi u odnosu budući da je je Vodolija spremna na naprosto ode od partnera bez ikakvog objašnjenja.

Potreba za slobodom kod ovog znaka je izuzetno izražena, te ukoliko želite da sačuvate odnos sa Vodolijom potrebno je da u vaš odnos unesete više emocija i da poradite na tome da ne zapostavljate vašeg partnera.

#12 Ribe – odlikuje ih izuzetna posvećenost i empatičnost

Odnos između dve ribe je pun pogodak! Ovakav odnos odlikuje izuzetna bliskost, emocionalnost i saosećanje u tolikoj meri da to nijedan drugi znak nije u stanju da pruži.

Međutim, ribama nedostaje energija i hrabrost, pa tako ako se spoje dve iste osobe sa odsustvom ove dve osobine to može uzrokovati da one postanu još izraženije.

Iako postoji toliko ljubavi u vašem odnosu, istovremeno jedno kod drugog uzrokujete ležernost bez nekih izraženih životnih ambicija. Da bi vaš odnos doživeo uspeh, potrebno je da naučite jedno drugo da podstičete i tako stvorite sigurnost na svim životnim poljima.

Kombinacije horoskopskih znakova koje smo upravo naveli su generalizovani na osnovu nekih karakterističnih osobina svakog znaka, te ukoliko želite potpuniju proveru istih horoskopskih znakova savetujemo pomoć astrologa koji će vam uz pomoć natalne karte dati detaljnije informacije.