VIDAKOVIĆ ĆE MORATI DA ROBIJA? Glumac izlazi na ročište, evo kolika kazna mu preti

Vidaković i M.I. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija, navodno, kod njih pronašla 20 grama heroina

Printscreen

Viši sud u Beogradu zakazao je pripremno ročište pred suđenje glumcu Branku Vidakoviću (61) zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu, ovo ročište je najavila polovinom novmebra portparol suda Tatjana Tešić.

On je danas po dolasku u Palatu pravde sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice a izrečena kazna zasad nije poznata.

Danas bi na optuženičku klupu trebalo bi da sedne i M.I. (40), koji je zajedno sa njim bio uhapšen u julu sa 30 grama heroina, kako se navodi. Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi moći da se kratko izjasne o krivici, potom će biti raspravljano o dokazima koji će se izvoditi na suđenju.

M.I. se tereti za preprodaju droge, odnosno za mnogo teže krivično delo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Glumcu za neovlašćeno držanje droge za sopstvenu upotrebu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Vidaković i M.I. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija, navodno, kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci M.I, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli “ford” i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, kako se navodi, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika. U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.