VIDEO: Ostvarite svoje noćne more – Slobodan pad sa 40 metara visine

Probali ste razne avanturističke i egzebicionističke stvari, ali ovo ste samo mogli da sanjate. Ovaj 'rolrkoster' morate oprobati i rešiti se strahova od visine i slobodnog pada.

Jedna od najstašnijih atrakcija u zabavnom parku u Danskoj je definitivno i najednostavnija. Sky Tower je konstrukcija na koju ćete se popetu i iskusiti slobodan pad bez ikakvih kočnica. Ova stavična sprava nema prevoznog sredstva, pa ste vi sami prepušteni svojim strahovima jer padate sa visine od 40 metara na mrežu koja se nalazi na podnožju.

Na sajtu Tivoli Friheden parka piše da ovim skokom možete osetiti 4G senzaciju dok vaše telo pada u brzini od 90 kilometara na čas. Ukoliko se na vrhu konstrukcije ipak predomislite možete dostojansveno odustati i uživati u pogledu koji se pruža pred vama. Za vožnju liftom do određene tačke i pad morate imati najmanje 14 godina i biti teški između 50 i 120 kilograma. Da ovaj pad ne može svako da podnese pokazuju uslovi za skok, pa zato ako imate bolove u leđima, srčane probleme, visok pritisak, epilepsiju, frakture kostiju, otvorene rane i fobiju od visine ne možete se upustiti u ovu atrakciju. Pristup je nedozvoljen trudnicama, pijani i ljudima pod narkoticima.