VIDEO: Sve zvezde Musicology festivala predstavljaju nove albume

Za samo par dana počeće prvi Musicology festival koji u četiri dana okuplja velika imena fank, bluz, džez i soul muzike.

Musicology festival, koji BitefArtCafe i Staropramen premijerno predstavljaju publici, za samo nekoliko dana će otvoriti svoja vrata ljubiteljima kvalitetne muzike. Od 24. do 27. jula na bini festivala, koji će se održati na teniskim terenima na Kalemegdanu, smenjivaće se velika imena fank, bluz, džez i soul muzike.

Program će nositi četiri inostrane muzičke zvezde: Nicola Conte, Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops. Zanimljiva je informacija da će svi učesnici festivala, osim hitova poznatih našoj publici, predstaviti posetiocima Musicology-ja i svoje pesme sa novih albuma. Staropramen nagrađuje najkreativnijeg posetioca festivala putovanjem u Prag za dve osobe Posetioce očekuje slikanje sa cilindrima, pivskim naočarima i drugim zanimljivim rekvizitima ispred kulisa Zlatnog Praga, tokom svih četiri dana trajanja Musicology festivala. Staropramen, pivo visokog kvaliteta koje potiče iz srca Praga i koje se već 145 godina proizvodi po nepromenjenoj recepturi, povodom proslave 145 godina postojanja će posetioca festivala čija fotografija po oceni žirija bude najbolja, nagraditi putovanjem u Prag za dve osobe, dok će i oni koji zauzmu preostalih 9 mesta osvojiti zanimljive poklone. Sve fotografije sa Festivala biće postavljene na Fejsbuk stranici Staropramena, a glasanje za najbolju sliku trajaće od 28. jula do 1. avgusta.

O izvođačima prvog Musicology festivala Nicola Conte je pre nešto više od mesec dana objavio osmi album po redu, “Free Souls”, za koji kritičari kažu da je nešto između svesti i duhovnosti. Ne podilazeći jalovim trendovima, njegov album je rezultat neizdržive potrebe da se istražuje dubina duše i muzički uticaji kroz neizrecivu ljubav prema ovom čudesnom univerzumu zvanom muzika. Pesme sa novog albuma će premijerno u Srbiji predstaviti na Musicology festivalu. Mario Biondi nam stiže na Musicology festival 25.7. sa rasprodate turneje po Brazilu i Evropi, na kojoj je uspešno promovisao svoj poslednji album „Sun” za koji sam kaže da je njegovo najkompletnije i najzrelije ostvarenje do sada, zahvaljujući radu sa vođom benda Incognito i gostovanjima fantastičnih muzičara, od kojih se svakako ističe Chaka Khan. Iza novog albuma izumitelja blufank stila stoji zanimljiva priča. Naime, „Captain Rugged” ima trostuko značenje kada je Keziah Jones u pitanju. Radi se o pevačevom alter egu, imenu njegovog novog albuma, ali i stripa čiji je kapetan Rugged glavni lik, a dobija se uz originalni primerak albuma. Kapetan Grubi, kako bi se moglo prevesti ime junaka, predstavlja satiru o moći, politici i magiji. Kroz njegov lik Kezaja priča priče o imigraciji, izbeglicama, srušenim snovima i izgnanstvu. Sa druge strane, njegova misija je da svetu pokaže lice moderne Nigerije i Lagosa, punog mladih i talentovanih ljudi izmešane kulture, lice koje je potpuno zanemareno u medijima širom sveta. Keziah će na Musicology festivalu nastupiti u subotu 26. jula. Prvi Musicology Festival će zatvoriti švedska atrakcija Dirty Loops. Ova tri prijatelja nisu ni slutila da će ih proslaviti obrade hitova Adel, Džastina Timberlejka, Lejdi Gage na njima svojstven način, koje su kako sami kažu radili iz česte zabave. Njihov album „Loopified” je izašao nedavno i sadrži prve autorske pesme ove muzičke senzacije. Takođe, na albumu se nalazi obrada ogromnog hita Avićija “Wake me up“, koji je tim povodom izjavio da je veliki fan svojih zemljaka.

Kao domaća podrška inostranim zvezdama, nastupiće i zvezde soul, fank i džez scene iz zemlje i regiona: MaraQYa, (MR)RELIC, ManGroove i Vasil Hadžimanov, dok će svoje di-džej setove na žurkama nakon festivala predstaviti Željko Kerleta, Nicola Conte, Al Jazzyra i Pookie i to ovim redosledom. Karte se mogu naći na svim prodajnim mestima Eventima i u letnjem klubu BitefArtCafe, od 10 do 21h. Jednodnevna cena karte će na samo veče festivala poskupeti na 1500 dinara.