“Vidim ćelavog, osušenog čoveka”: Čuvenom glumcu dijagnostikovana jedna od NAJAGRESIVNIJIH vrsta raka

Glumac Sem Nil, poznat po ulogama u „Parku iz doba jure“ i „Birmingemskoj bandi“, otkrio je da boluje od „izuzetno agresivnog“ tipa ne-Hodzkinovog limfoma.

printscreen

Limfom trećeg stepena dijagnostikovan mu je u martu 2022. godine, a Novozelanđanin kaže da je mislio da je gotovo i da će umreti.

Pošto zbog bolesti nije mogao da radi, počeo je da piše kako bi skrenuo misli i, kako kaže za Bi-Bi-Si, pregura dan. U svojim memoarima Did I Ever Tell you This? pisao je o bolesti i 50-godišnjoj karijeri.

Nil je prvi put primetio nabubrele vratne žlezde tokom promotivne turneje za Park iz doba jure: Nadmoć prošle godine.

Kada su mu doktori rekli šta je u pitanju, Nil kaže da je bio prilično flegmatičan, ali da je počeo da sagledava život drugačije.

Pomislio sam da moram da radim nešto. Da li da počnem da pišem, pomislio sam. Nisam znao da se u meni nalazi nenapisana knjiga, hteo sam da napišem neke priče, ali me pisanje potpuno obuzelo“, naveo je glumac.

Godinu dana kasnije imao je završenu knjigu i za razliku od većine poznatih ličnosti – sam je napisao.

Mislim da su moji izdavači, koji su divni ljudi, želeli da požure i objave memoare pre nego što umrem“, šali se Nil i dodaje da je u jednom trenutku želeo da podnaslov knjige bude: „Poruke od umirućeg čoveka.“

Priznaje da je bilo mračnih dana. Izgubio je kosu odmah posle prve ture hemoterapije, a u memoarima piše da kada se pogleda u ogledalo vidi „ćelavog, osušenog čoveka“.

„Više od bilo čega želim moju bradu nazad. Ne dopada mi se izgled mog lica uopšte“, kaže glumac.

Srećom, terapija je dala rezultate i Nil se nalazi u remisiji i prilično je pozitivan.

„Ne plašim se umiranja. Ono što želim je da ne prestanem da živim, jer baš uživam u životu“, objašnjava glumac za Bi-Bi-Si.

Ne-Hodzkinov limfom je redak oblik raka koji pogađa limfni sistem i vrlo često je smrtonosan.