Kolekciju britanske modne dizajnerke čine majice kratkih rukava, dukserice i čarape u crno-belim varijantama sa crvenim detaljima i autentičnim obeležjem – jedinstvenom siluetom košarkaške legende.

– Kada pomislim na Reebok, prva asocijacija su mi ’90-te i košarka. Odmah potom setim se Šeka, ikone koja je obeležila čitavu jednu eru ovog sporta – rekla je Viktorija Bekam, dodavši da je ovaj čuveni centar bio njeno nadahnuće pri kreiranju najnovije Reebok x Victoria Beckham kolekcije.

Kreatorka i Šakil O’ Nil predstavili su ovu capsule kolekciju u aprilu i otkrili da je reč o komadima koji sjedinjuju nasleđe sa visokom modom, s obzirom na to da su čiste i precizne linije, karakteristične za dizajnerku, upotpunjene jednobojnom, vanvremenskom siluetom košarkaša.

Stvaranje ove kolekcije započelo je još u novembru prošle godine, posetom Reebok arhiva u Bostonu. Bekamova je tu provela nekoliko dana proučavajući modne stilove poslednje decenije prošlog veka.

– Nijedan sportski brend ne govori toliko snažno o ’90-im kao Reebok, a ova kolekcija je svojevrsni omaž tom dobu i prikazuje njegovo modno nasleđe. Arhiv je bio polazna tačka mog istraživanja, a ključni košarkaški motivi, logotipi i grafika tog vremena bili su moja inspiracija – objašnjava čuvena dizajnerka.