Više vas nikada neće biti sramota od gostiju: ŠEST MALIH TRIKOVA DA VAŠ DOM MIRIŠE LEPO

Iako mnogi ljudi kupuju osveživače vazduha, postoji nekoliko skromnih i više prirodnih načina da vaš dom miriše sjajno.

kuhinja
pixabay.com

Neke od ovih načina je brzo i lako primeniti, a drugi su više iznenađenje, ali oni zaista rade. Sledite ove savete i trikove da održite svoj dom mirišljavim svakog dana.

1. Listovi omekšivača

Jedan od najboljih trikova koje možete koristiti kako bi vaš dom mirisao dobro je da se opredelite za mirišljave listove. Samo ih ugurajte na različitim mestima u vašoj kući i oni će osloboditi svoju sjajnu aromu. Možete ih staviti ispod pokrivača na krevetu, u fiokama ili ispod kauča.

Svako ko vas poseti osetitiće ovaj svež miris, ali neće znati odakle taj divan miris dolazi.

2. Držite vaš dom čistim

Kada pokušavate da vaš dom miriše lepo, glavna stvar koju treba zapamtiti je da sve bude čisto. Iako zvuči očigledno, mnogi propuštaju ovo. Sigurano da svi žele da dom bude zdravo mesto za njihovu porodicu, tako da je od vitalnog značaja čišćenje kuće na redovnoj osnovi.

Glavne oblasti koje mogu da izazovu loše miris u kući su kupatilo i kuhinja, obratite pažnju na ta područja i očistite ih svakog drugog dana, ili svaki dan ako vam raspored to dozvoljava.

3. Otvorite prozore

Možda ovo zvuči vrlo jednostavno, ali mi često zaboravimo na to i odlučimo se za osveživače prostorija. Svaka kuća treba da bude dobro izluftirana najmanje jednom dnevno. Ako ne pustite da svež vazduh uđe u vaš dom, možete dobiti ustajali miris. Sa druge strane, svež vazduh može da poboljša san.

4. Deterdžent za veš

Birajte deterdžente za veš koji mirišu lepo. Miris lavande ili đurđevka će dugo ostati na vašem vešu, a opojni miris će se osećati u vašem domu. Pronađite deterdžent za veš koji će imati dugotrajan miris.

5. Bakin kolač

Ovaj savet nije lak za mnoge, ali ako ste veliki ljubitelj kuvanja, možete lako učiniti da vaš dom miriše sjajno. Ne samo da će bakin kolač učiniti da vaš dom miriše sjajno, na vanilu i cimet, već vam daje priliku da uživate u ukusnoj domaćoj poslastici.

Iskoristite osveživač za automobile. Mirišljave jelkice možete staviti u ormaru ili pored kanti za smeće.

6. Cveće

Sveže cveče je jedan od najboljih načina da zadržite svoju kuću mirisnom i svežom. Možete da stavite vazu sa vašim omiljenim cvećem u spavaćoj sobi, dnevnom boravku ili kuhinji. Nema potrebe da kupujete osveživače.