Vlasnici zanemeli od šoka: Izgubljeni pas se vratio kući posle osam godina

Nestali pas se nekim čudom ponovo vratio kući, nakon što je nestao iz bašte.

Foto: Pixabay.com

Koker španijel Kesi nestao je iz svog doma u Merstamu u Sariju 2013. Nakon što se tog marta vratila iz šetnje, otrčala je u dno bašte i nigde je nije bilo.

NJeni očajni vlasnici Stjuart i Džejn mislili su da nikad neće ponovo videti svog voljenog psa.

Neverovatan splet okolnosti

Ali osam godina kasnije, oduševljeni par je primio vest da je Kesi pronađena nakon što je odvedena kod veterinara u Čičester i njen mikročip je skeniran.

Smatra se da je Kesi, sada stara devet godina, ukradena i da se razmnožavala, a kući se vratila sa tri šteneta.

U utorak se konačno ponovo spojila sa svojim vlasnicima.

U emotivnom postu objavljenom na Fejsbuku, Stjuart i Džejn su zahvalili ljudima koji su godinama podržavali njihov lov na Kesi.

– Želeli bismo samo da kažemo veliko veliko hvala svim ljudima koji su godinama pomagali i dali nam podršku u pokušaju da pronađemo Kesi – rekli su.

– Bilo je veoma emotivno kad se vratila sa tri njena šteneta sa devet godina. Pružamo joj puno ljubavi i dobro se slaže sa našim drugim psom. Štence smo dali u dobre domove. Ne mogu vam dovoljno zahvaliti za svu vašu pomoć, jednostavno je neverovatno. Trebalo bi da se napravi film. Bio je to najbolji božićni poklon – navod vlasnici.

Oni koji su pomogli u potrazi za Kesi pozdravili su novosti kao “divnu vest”.

Jedna osoba je prokomentarisala:

“Tako sam srećna i osećam olakšanje zbog nje, njenih štenaca i porodice. Želim im samo najbolje. Ovo pokazuje važnost skeniranja.”

Drugi je dodao: “Dobrodošla kući, Kesi, jadna devojko, volela bih da si ranije pronađena. Bar ne moraš da trpiš više patnje.”