VOĆNA SLADOLED TORTA: Savršen desert za Prvi maj (RECEPT)

Lagana i ukusna torta idealna za desert posle prvomajskog roštiljanja!

 

Potrebno je:

– banane 1.5 kg
– mleko 1 l
– šećer 20 kašika
– kesica bezbojnog želatina 3 kom
– šlag 400 g
– čokoladne napolitanke 300 g

Način pripreme:

Za voćnu sladoled tortu prvo stavite napolitanke u zamrzivač da se zalede dok vi radite ostalo, lakše ćete ih samleti. Zaleđene napolitanke sameljite, a banane oljuštite i isecite na kockice.

U šerpi kuvajte desetak minuta sirup od mleka sa 20 kašika šećera tako da se blago ukuva. Sklonite mleko sa ringle i ostavite da se prohladi.

Razmutite želatin u hladnoj vodi po uputstvu sa kesice. Ostavite ga oko 5 minuta da želatin nabubri, a zatim ga dodajte u toplo mleko uz stalno mešanje dok se želatin ne rastopi. Ostavite mleko sa želatinom da se skroz ohladi uz povremeno mešanje.

U hladno mleko dodajte 400g šlaga, pa mutite šlag mikserom 15-20 minuta, dok ne dobijete gust krem.

Podelite šlag na dva dela. Jednu polovinu ostavite belu, a u drugu polovinu šlaga dodajte samlevene čokoladne napolitanke.

Obložite kalup ili šerpu folijom, naspite malo belog fila, zatim ređajte red banana, red belog krema i tako sve dok ne potrošite sastojke.

Na kraju naspite sav čokoladni krem koji predstavlja koru kad se torta izvrne. Ostavite voćnu tortu preko noći u frižideru da se dobro stegne.

Izvrnite gotovu sladoled tortu na tacnu, skinite foliju, ukrasite tortu po želji i poslužite.