VODITELJKA RAZOČARALA ZAPOSLENE: Ostaju bez novca dok traje pandemija

Poznata voditeljka Elen Dedženeris zbog pandemije koronavirusa svoj šou vodi iz udobnosti svog doma, ali njeni zaposleni ne kriju nezadovoljstvo zbog nedostatka komunikacije i drastičnog smanjena zarada bez prethodne najave.

printscreen/youtube.com/TheEllenShow

Glavni televizijski tim emisije Elen Dedženeris čini oko 30 ljudi, koji više od mesec dana nisu dobili nikakvu povratnu informaciju po pitanju plate i radnog vremena, izjavio je izvor blizak američkoj voditeljki ekskluzivno za magazin “Variety”.
Njih je dodatno razbesnelo što je Elen usred pandemije koronavirusa odlučila da angažuje stranu tehnološku kompaniju kako bi emisija mogla nesmetano da se emituje iz njenog doma u Kaliforniji.

Dva zaposlena koja nisu želela da otkriju svoj identitet tvrde da već mesec dana pokušavaju da dobiju informacije o plati, te da su nailazili na šture i nepotpune informacije, a da novac još uvek nije stigao.

Šef produkcije im se obratio tek prošle nedelje sa informacijom da im je plata smanjena za čak 60 odsto.

Četiri osnovna člana ekipe trenutno rade na udaljenoj verziji emisije, dodali su insajderi, koji smatraju da je ovaj tretman potpuno u neskladu sa svakodnevnom porukom koju voditeljka šalje svojoj publici: “Budite plemeniti”.

Zaposleni Elen Dedženeris tvrde da im je najviše zasmeto manjak informacija, ali i činjenica da je drugi voditelj, Džimi Kimel, uredno platio svoj tim, ne dozvolivši da situacija sa koronavirusom utiče na njihovu egzistenciju.

Elen Dedženeris vodi emisiju u kojoj intervjuiše poznate zvezde i jedna je od najgledanijih u ovom formatu. Njeno bogatstvo se procenjuje na oko 360 miliona dolara.