Voleli ste ‘Prijatelje’? Ovih 30 stvari sigurno niste znali o njima!

Koliko god puta da ste pogledali omiljenu seriju i koliko god bili ubeđeni da sve znate o njoj, mi ćemo vas razuveriti. Ovih 30 činjenica o najpopularnijoj šestorki na svetu sigurno niste znali!

Portal buzzfeed.com otkrio je 61 neverovatnu činjenicu o „Prijateljima”, a mi smo odabrali 30 najinteresantnijih za vas:

1. Liza Kudrou (Fibi) ima paničan strah od patki.

2. Kada je serija bila u fazi nastajanja, ideja je bila da će Monika i Džoi biti ljubavni par.

3. Veliki beli pas (neobična skulptura) koju su Džoi i Čendler držali u stanu, u stvarnosti pripada Dženifer Eniston (Rejčel). Glumica ju je dobila na poklon od prijatelja, za srećan početak novog projekta.

4. Troje glumaca koji daju glasove junacima „Simpsonovih” pojavilo se u epizodnim ulogama tokom deset sezona serije: Homer (Den Kasteljaneta), Mo/Apu (Henk Azaria) i Gospodin Brns/Smiters (Heri Šerer).

5. Prosečna epizoda „Prijatelja” snimala se oko pet sati.

6. Radni naziv serije bio je „Insomnija kafe”. Ubrzo je promenjen u „Prijatelji poput nas”, potom u „Šest kao jedan” i tek onda konačno: „Prijatelji”.

7. U prvoj sezoni, svaki od šest glavnih glumaca zarađivao je 22.000 dolara po epizodi.

8. Godine 1997. zajedničkim snagama, uspeli su da „podignu zaradu” na 100.000 dolara po epizodi za svakoga od njih šestoro. I, to je bio presedan: nikada ranije u televizijskoj industriji nijedan glumac nije to uspeo da učini.

9. U poslednjoj sezoni, svaki od „Prijatelja” dobijao je milion dolara po epizodi!

10. Kortni Koks (Monika) je u stvarnom životu starija od Dejvida Švimera (Rosa), iako u seriji igra njegovu mlađu sestru.

11. Ljubavna priča Rejčela i Rosa uopšte nije trebalo da bude glavna romansa serije. To je promenjeno u hodu, pošto su producenti primetili neverovatnu hemiju između ovo dvoje glumaca.

12. Fibi je trebalo da glumi Keti Grifin, potom i Džejn Linč, ali je Liza Kudrou izgleda imala najviše sreće.

13. Deo serije u kome je Fibi trudna kako bi svom bratu rodila trojke i „poklonila” ih, snimljen je samo zbog toga jer je u to vreme glumica Liza Kudrou bila trudna u stvarnom životu.

14. Henk Azaria, koji je igrao manju ulogu naučnika Dejvida, konkurisao je za ulogu Džoija čak dva puta dok nije odustao jer ju je dobio Met Liblenk.

15. Brus Vilis je svoju epizodnu ulogu odigrao bez dolara honorara, potpuno besplatno.

16. Dejvid Švimer (Ros) je prvi od šest glavnih glumaca koji je odabran za jednu od uloga.
17. Dženifer Eniston poslednja je odabrana od čuvene šestorke, za ulogu Rejčel.

18. Prvobitno su producenti naumili da Kortni Koks (Monika) igra Rejčel, ali je glumica insistirala da bude Monika, jer joj se mnogo više dopao njen lik.

19. U seriji je Ros imao 29 godina pune tri godine. I to niko nije primetio.

20. Blizanci koje su pred kraj serije dobili Monika i Čendler, rođeni su u razmaku od tri minuta i 46 sekundi.

21. Svih šest junaka poljubilo se međusobno bar jednom tokom serijala, osim Monike i Fibi međusobno.

22. Baš kao i Monika i Čendler, u privatnom životu Kortni Koks je imala velikih problema da zatrudni sa suprugom Dejvidom Arketom.

23. Na snimanje epizode kada Rejčel rađa Emu, Kortni Koks je došla pravo sa pobačaja koji je imala.

24. Čuveni zlatni ram na vratima Monikinog stana zapravo je bio ogledalo, ali ga je neko od članova ekipe pred početak snimanja prve epizode slučajno glavom razbio, pa je reditelj smatrao da bi ram trebalo da ostane.

25. Dejvid Švimer (Ros) režirao je deset epizoda.
26. Kada je Liza Kudrou (Fibi) prvi put pročitala scenario, bila je ubeđena da je lik Čendlera gej.

27. Đovani Ribisi koji igra Fibinog brata Frenka, pre tih epizoda zapravo je igrao dečaka koji namerno ubacuje kondom u Fibinu gitaru umesto novca.
28. Ganter nema ime, sve do polovine druge sezone.

29. Ganter nije progovorio ni reč sve do 33. epizode, kada je rekao „da”.

30. Elen Dedžener odbila je ulogu Fibi.