Volite slatko? Probajte čokoladu “kamasutra” sa pivom od čokolade!

Festival čokolade čini se, usrećio bi svaku osobu na ovom svetu. U Srbiji, nažalost, nemamo tako nešto, ali zato u obližnjoj Sloveniji, svakog aprila možete uživat i u tri čarobna dana.

 

Festival čokolade u Radovljici održava se svakog aprila. Ekipa portala Dnevno.rs imala je tu privilegiju da ove godine poseti ovaj pravi mali raj.

Pored toga što se održava u prelepom, bajkovitom mestu, festival čokolade svojevrsna je atrakcija, budući da u Srbiji zaista nemamo nešto slično.

Ulaz je besplatan, ali se degustacija plaća bonovima, koje možete kupiti na ulazu i koštju 50 centi po komadu. Za neke artikle potrebno je izdvojiti dva ili tri bona, ali svakako vredi svakog centa.

Pored vina sa čokoladom, piva sa čokoladom, najlepšeg čojoladnog likera koji možete da zamislite, bićete u prilici da vidite najneverovatnije čokoladne oblike: alat, tablete, telefone, mp3 uređaje, ljute čokolade, čokolade sa solju, čokoladne figure Miniona, cipele od čokolade… Zaista, sve što ljudski um može da zamisli.

U trenutku odmora, ne treba propustiti standardno dobre i proverene poslastice, poput jagode ili banane sa topljenom čokoladom.

Posebnu atrakciju predstavlja crtanje čokoladom po telu, koje se može gledati uživo, kao i čokolada od preko 30 kilograma, koja se drugog dana festivala (od tri) lomi u podne i deli posetiocima.

Ukoliko imate decu, ne treba brinuti o njihovoj zanimaciji: mališani imaju konstantan program – nešto poput čokoladnog vrtića, gde se vaspitači igraju sa njima i zabavljaju ih dok vi obilazite festival. Takođe, neprestano se dešavaju igrani programi za najmlađe, pa se na pozornici smenjuju klovnovi, zabavljači, imitatori…

Možda najveće iznnađenje predstavljaju čokolade sa reljefom poza iz “Kamasutre”. Zamislite kako to izgleda! Zabava za sve od 7 do 107.

Kada prođete sve šatore, nije kraj iznenađenjima: sledi izložba slika od čokolade! Mogu se i kupiti.

Kako čokolada pozitivno utiče na ljudski um i psihu, ne bi trebalo propustiti ovaj jedinstven događaj na proputovanju po Sloveniji. Mi vam predstavljamo samo deo ovog raja koji smo imali prilike da doživimo, a to ćemo iskustvo pamtiti do kraja života.