VOŽNJA ŽIVOTA: Dvogodišnjak se popeo na POKRETNU TRAKU na aerodromu, pa ZAMALO POGINUO (VIDEO)

Jedan mališa se istumbao i srećom samo lakše povredio tokom divlje vožnje svog života aerodromskom trakom za transport prtljaga, među koferima.

Printscreen

Dramatični video prikazuje dete koje se tumba, pada i penje se preko kofera dok ga traka nosi sve do podzemlja za sortiranje gde se proverava prtljag na aerodromu u Atlanti, najprometnijem na svetu.

Dvogodišnji Lorenco popeo se na “konvejer” – gumenu traku za transport prtljaga u ponedeljak kada ga je nakratko majka Idit Vega spustila da bi odštampala kartu za ukrcavanje na Međunarodnom aerodromu Hartsfild-Džackson Atlanta – rekla je ona policiji.

Video-snimak koji je kasnije aerodrom objavio, pokazuje ponešto od onoga što se desilo. Jedna kamera je snimila Lorenca kako nestaje kroz gumenu zavesu, izvan domašaja svoje majke i službenika aerodroma.

Video potom pokazuje kako dečkić puzi preko kofera, pokušavajući da izbegne da ga traka uvuče u veliku mašinu za skeniranje koja podseća na mračnu pećinu. Ali, transporter je bio prebrz i uvukao ga je unutra.

On ispada na izlazu iz mašine, i tumba se niz traku u drugu prostoriju u podrumu gde su ga zapanjeni službenici obezbeđenja skinuli s trake i zagrlili.

Mašina za skeniranje prtljaga je Lorenca otkrila kao “problem” i, kao i drugi problematičan prtljag skretnicom preusmerila dete na put za kofere koje službenici treba da pregledaju, izjavio je u četvrtak portparol TSA Mark Hauel.

Tada su mu radnici pomogli, pokazuje video.

“Skoro svi koji rade tamo dole su roditelji. Hteli su da se mališa što pre vrati mami i sjurili su se da ga odnesu gore”, rekao je Hauel.

Neki od zaposlenih kažu da su tog dana u bučnoj prostoriji za prtljag čuli nešto kao zapomaganje mačke. Kada su videli dete, priskočili su mu u pomoć, pokazuje video.

Dečak je slomio šaku, ali mu je stanje sasvim dobro s obzirom na to kroz šta je prošao, rekle su vlasti.

“Zahvalna sam što je živ. Samo na to mislim. Zahvalna sam što je sa mnom”, rekla je Vega za VSB-TV.