VREDI ČAK 160 HILJADA EVRA: Pogledajte kako izgleda grobnica tragično nestradalog TOŠETA PROESKOG (VIDEO)

Pokojni pevač Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine, a na današnji dan bi ovaj umetnik napunio 31 godinu, da nije prerano izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Toše Proeski
YouTube Printscreen

Pre nekoliko meseci, tačnije 16. oktobra 2021. godine navršilo se 14 godina od stravične nesreće u kojoj je život izgubio jedan od najboljih glasova Balkana.

Nakon toliko godina, „makedonski anđeo“, kako su ga zvali mnogi, konačno je dobio i grobnicu u kojoj će počivati, dostojnu jednog tako velikog umetnika kakav je bio Toše.

Grob koji je ujedno i pravi spomenik Proeskom konačno je izgrađen krajem prošle godine u rodnom Kruševu.

Vlada Republike Severne Makedonije obezbedila je, kako navode makedonski mediji, 160.000 evra za ovaj veoma vredan i značajan projekat.

U osnovi simbola same grobnice, tačnije u njenom dizajnu, na prvom mestu je religija, odnosno velika religioznost Tošeta Proeskog i vera u Boga koju je delio kroz muziku, dok je sam temelj zgrade krst.

Dizajn je uradio arhitekta Žarko Čeausevski. Emisija „360 stepeni“ skopske televizije Alsat-M još pre dve godine najavila je animaciju idejnog rešenja, a grobnica danas izgleda identično kao i animacija.

Kako izgleda Tošetova grobnica vredna 160.000 evra pogledajte u videu u nastavku teksta:

Inače, u Tošetovoj večnoj kući biće sagrađeni grobovi u kojima će jednog dana počivati njegovi roditelji.