VREDI SE ŽRTVOVATI: Manekenka otkrila plan ishrane “Viktorijinih anđela”

Svakog decembra održava se spektakularna revija Viktorijinih anđela, a upravo sada je počelo njihovo pripremanje za ovaj veliki modni događaj.

viktorijini andjeli
Instagram/victoriassecret

Dobro je poznato da manekenke Viktorijas sikreta izgledaju besprekorno, a jedna od njih, Tejlor Hil, otkrila je režim ishrane koji sprovodi mesec dana pred spektakl.

Manekenkama je isključivo zabranjeno da konzumiraju sve mlečne proizvode, a sve počinje mesec dana pred reviju. Pored svakodnevne fizičke aktivnosti, dijeta obuhvata izbacivanje svih mlečnih proizvoda iz ishrane.

– Nema sira, nema mleka… a ono što mi najteže pada su nedelje bez pice i makarona sa sirom koje prosto obožavam – rekla je Tejlor.

Manekenka ipak tvrdi da izbacivanje mlečnih proizvoda iz ishrane i nije tako loša stvar:

– Već nakon dve nedelje primetim da mi je koža mnogo lepša i čistija – tvrdi ona.

View this post on Instagram

😊

A post shared by Taylor Hill (@taylor_hill) on

Njihova ishrana se zasniva na dobrim mastima i proteinima, kao i niskom sadržaju ugljenih hidrata. Maksimalni broj kalorija koje mogu da unesu dnevno je 1300.

Manekenke dobijaju savete stručnjaka za ishranu da uz svaki obrok jedu više piletine, govedine ili ribe, ili u zamenu jaja (oko tri).

Mleko i gluten su zabranjeni, kao i povrće koje raste ispod zemlje jer se smatra težim za varenje.

Šećer takođe ne smeju da jedu, uključujući voće. Dozvoljeno je samo bobičasto koje je preporučuvo konzumirati dva puta dnevno.

Manekenke ujutru prvo vežbaju na prazan stomak, dozvoljeni su samo voda i kafa, a nakon treninga konzumiraju proteinski šejk.

Poslednji obrok treba da imaju do 18 časova, a alkohol je apsolutno zabranjen. Manekenke spavaju između sedam i devet časova tokom noći i piju od dva do četiri litra vode.