VREME JE DA IM STANETE NA PUT: Jednostavan trik kako da sprečite SMRDIBUBE da vam ulaze u dom!

Osim što nas živciraju svojim zujanjem po sobi kada ulete u nju, odbojna je i sama pomisao na to da smrdibuba boravi u istoj prostoriji u kojoj ste i vi. Evo kako da ih se brzo rešite...

smrdibuba
pixabay.com

Smrdibube ne podnose hladnoću pa traže svaku priliku da se zavuku u vaše tople domove. Početkom jeseni ih najviše ima i kao da čekaju pred našim vratima i prozorima kada ćemo ih otvoriti ne bi li se ušunjali.

Iako mislite da vam možda nema spasa dok se temperature ne spuste ispod nule, vreme je da smrdibubama stanete na kraj i to uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova.

Prvo i osnovno jeste da zaštitite svoje prozore i balkonska vrata. Ako nemate novca za skupe mrežice koje se ugrađuju na stolariju, uvek možete kupiti one jeftine mrežice koje ne koštaju puno i polepite ih na okvire prozora koje često otvarate. Pobrinite se i da nemate nikakvu rupu na prozoru ili vratima jer su smrdibube kao i komarci, kroz najmanju rupicu će se uvući u vaš dom.

Kako bi sprečili njihov ulazak u vašu kuću, poslužite se žutim papirom. Naime, ove insekte privlači žuta boja, pa u dvorištu vaše kuće ili na balkonu stana polepite žuti papir na koji će ovi dosadni insekti da dolaze.

Umesto raznoraznim otrovnim sprejevima, rešite ih se potom jednostavnom mešavinom vode i sapuna. U određenu količinu vode ulijte jedan do dva odsto tečnog sapuna i tom mešavinom ih poprskajte.

Smrdibube odbija i miris belog luka i mente, pa ih stavite ispred svojih prozora ili vrata.

Ako su i ušli u vaš dom, ne zaboravite da ih ne smete ubiti jer tada ispuštaju onaj odvratni smrad. Bolje je da ih usisate usisavačem, nežno ih pokupite toalet papirom i bacite u WC školju ili na njih prislonite lepljivu traku i tako ih ulovite.