VREME JE ZA NOVE ZAVESE! Poslušajte SAVETE DEKORATERA i svaka soba u vašem domu će ZABLISTATI

Dnevna soba
Pixabay.com

Neverovatno je koliko zavese sa printom mogu da promene celokupan ambijent u vašem stanu.

 

Kada montirate zavese sa printom u nekim trenucima će vam se učiniti kao su prozori nestali, ali da se stvorila jedna sasvim nova dimenzija stila. I to je potpuno neverovatno!

Ukoliko ste sigurni da to želite, onda je vreme i da probate. Naravno, treba imati u vidu da nije svaki print za svaku prostoriju. Treba ih prilagoditi.

Takođe, imajte u vidu da je print najbolji na rolo zavesamaRolo zavese su tako napravljene da će print na njima zaista delovati neverovatno I neće menjati svoj oblik nikada.

U dnevnoj sobi – jednostavniji print

Za dnevnu sobu će vam biti potrebniji jednostavniji print. Umaranje vaših očiju nikako nije dobro, a svetlost je vrlo bitna za ovaj deo stana. Jednostavniji print podrazumeva ne toliko detalja na zavesi, već eventualno rolo zavese sa trakastim šarenim printom. Mogu to biti i neki ombre printovi, prelivanje jednostavnih boja i slično.

Takođe, mogu to biti i neki malo detaljniji i komplikovaniji printovi nekih dobrih poduhvata svetske arhitekture, koje posebno volita, ali onda celu dnevnu sobu treba prilagoditi takvom tipu rolo zavese.

 

U kuhinji – elementi hrane

U kuhinji će biti vrlo zanimljivo ukoliko vaše rolo zavese budu sa printom neke hrane. Na početku odmah treba da naglasimo da u kuhinji ne bi trebalo da koristite bele rolo zavese, jer postoji mogućnost da ćete ih slučajno isprljati.

Dobra stvar kod rolo zavesa je ta što svi ti mirisi hrane neće biti problem, jer ih ovaj tip zavese ne upija. Možete izabrati crvene rolo zavese sa printom nekog sitnog voća ili povrća. Možete izabrati i jednostavnije – rolo zavese sa printom samo jedne voćkice ili vašeg omiljenog povrća.

 

U spavaćoj sobi – print mora i prirode

Mnogi se odlučuju da spavaće sobe organizuju tako da im u njima bude najudobnije i da se tamo osećaju najspokojnije. Zato biraju slike na zidu na kojima se nalaze motivi prirode, svetski poznatih gradova, egzotičnih destinacija i slično. Ali isto to možete imati i na vašim zavesama.

Voleli biste da vaša soba ima pogled na more? Nikakv problem, izaberite rolo zavesu sa  printom neke predivne plaže. Kada ujutru sunce izađe zraci će proći kroz rolo zavesu i taj prizor će biti zaista predivan. Ako znate da uživate u malim stvarima ovo će vam zaista biti sasvim dovoljno.

U sobi za decu – print crtanih likova

Verovatno će vam najzanimljivije biti da izaberete rolo zavese sa printom u dečijoj sobi. U dogovoru sa vašom decom bi trebalo da odaberete i rolo zavese koje se njima dopadaju. Da li će to biti šarene rolo zavese, zavese sa motivima njihovih omiljenih crtanih likova, zavese sa životinjama, automobilima, barbikama, princezama, prinčevima, to sve zavisi od vašeg deteta, ali i od vas.

Birajte svetlije rolo zavese za dečije sobe, jer je deci potrebna svetlost. Nikako ne kupujete mnogo tamne rolo zavese za sobe u kojima će spavati vaša deca, jer tako mračan ambijent može da utiče na njihovo raspoloženje. Uvek birajte svetlije boje, sa što više interesantnih i srećnih motiva iz njihovih omiljenih crtanih filmova, knjiga ili serija.