Dizajneri enterijera obraćaju vam pažnju na šest najčešćih grešaka kojima naprosto moramo da kažemo - Zbogom!

 

Odrastanje nas menja i ulepšava, kako psihički tako i fizički. Onako kako mi odrastamo, mora da sazreva i naš dom. Nedopustivo je da odrasla osoba koja želi da je svi shvate ozbiljno živi u stanu koji priliči tinejdžeru ili studentu.

Ovih šest stvari, po savetima dizajnera, morate što pre da izbacite iz stana.

Montažni plastični nameštaj

Koliko god da je udoban ili praktičan, plastični nameštaj nimalo ne doprinosi ozbiljnosti i lepoti vašeg doma. Sigurno ste i sami toga svesni. Ovakav tip nameštaja idelaan je za privremeno korišćenje, za ljudek oji se često sele. Međutim, kad se jednom skrasite u svom domu, nameštaj mora da bude odraz vaše zrelosti, a ne da gosti misle da ste haotično jurili po buvljaku kupujući plastične baštenske stolice.

Plakati voljenih grupa

Sasvim je okej da svoje tinejdžerske i studentske dane okruženi plakatima grupe Aerosmith ili Džastina Bibera (dobro, to baš i ne mora), ali kad porastete, vreme je da ih uklonite sa zdiova. Plakati bendova ne odaju utisak da u stanu živi mudra, zrela, samostalna osoba, već neko kome mama donosi zaleđene sarme, da biste imali šta da jedete.

Neonske lampe

Osim što ih dizajneri nimalo ne vole i ne preporučuju, neonska svetla prilično oštećuju vid, naročito ako pod njima mnogo čitate. Umesto toga, oslonite se na lampe čije sijalice nemaju direktan kontakt sa vašim očima. Tako će soba biti dobro osvetljena, a vi nećete osećati umor dok gledate TV, koristite računar ili čitate. Uz to, stan će delovati ozbiljnije, a vi zrelije.

Životinjske šare

Leopardove, tigrove i zebrine šare u stanu ne ostavljaju naročito dobar utisak. Koliko god da ste ih skupo platili. Prekrivači treba da budu nežni, elegantni i očaravajući – baš kao i vi.

Plastični pribor za jelo

Niste na izletu, ni u studentskom domu. Plastične čaše, tanjiri, escajg – naročito u raznim bojama i dezenima vašim gostima neće odati dobar utisak. Krajnje je vreme da nabavite pokućstvo za odrasle osobe.

Veštačko cveće

Ništa smešnije ne možete da “uglavite” u enterijer od veštačkog cveća i bilja. Naročito ako ga imate već neko vreme, pa se “ofucalo”. Vreme je da se posvetite gajenju svežeg bilja, ako želite da dokažete da ste sposobni da nešto ili nekog održite u životu. A ako nemate vremena ili vam naprosto ne uspeva zelenilo u stanu, idite u šetnju i napravite buket od grančica i lišća – izgledaće spektakularno i originalno.