Vreme je za razlaz! Četiri znaka da treba da RASKINETE SA PARTNEROM odmah na početku 2017. godine

srce
pixabay.com

Na početku ljubavne veze većina ljudi pomisli da je našla “pravu osobu”. Ipak, kasnije se najčešće ispostavi da je reč o samo “još jednoj osobi u nizu”.

 

Nekad je veoma teško primetiti da stvari više ne funkcionišu, naročito ako ste u vezi duže vreme i ne shvatate da je veza počela da vam donosi više brige i neprijatnosti nego uživanja.

Kako shvatiti da ste dospeli u ćorsokak i da je vreme da okončate vezu? Četiri terapeuta objasnila su u intervjuu za Bravo TV na koja četiri znaka treba obratiti pažnju:

1. Vaš partner uvek vas okrivljuje za sve

Za probleme u vezi retko je odgovorna samo jedna osoba – kao što i stara izreka kaže, za tango je potrebno dvoje.

– Vaša veza je dospela u ćorsokak ako vaš partner, umesto da porazgovara sa vama i pokuša da reši problem, krivi vas za sve – kaže bračni savetnik Džulijen Derihs.

Jedini način da nastavite dalje jeste da rešite probleme, a da bi se to dogodilo, potrebno da obe strane budu voljne za to.

2. Nema naznaka da će ikad biti bolje

Rasprave su prilično uobičajena stvar – retko koji parovi su srećni sve vreme – ali ako ne možete da vidite ‘svetlo na kraju tunela’, onda je vreme da nastavite dalje.

– Ako čekate da se stvari promene, a ništa se ne dešava i vi se mirite sa situacijom, vaša veza najverovatnije se bliži svom kraju – kaže terapeut Dženi Giblin.

3. Zagledate druge ljude

Da ste s pravom osobom, ne biste maštali o svom zgodnom kolegi ili lepoj devojci koju ste ujutro videli u prevozu.

– Ako stalno razmišljate o drugim opcijama, onda vaša veza nije onoliko čvrsta koliko mislite – kaže savetnik Džonatan Benet.

4. Imate osećaj da nešto nije u redu

Ako imate utisak da “to više nije to”, onda vaš partner najverovatnije nije osoba s kojom bi trebalo da provedete ceo život.

Uprkos tome što današnje društvo pridaje veliki značaj razumu, instinktivni osećaj (ili osećaj ‘iz dubine stomaka’) moćniji je nego što mislimo i ne treba ga zanemarivati, piše Independent.

Ako se sve više trudite da osetite ljubav i uspostavite bliskost s početka veze, a vaše reakcije izostaju, to je znak da je najverovatnije vreme da okončate vezu.