VRTOGLAVA CIFRA: Evo koliko je zapravo bogat Bred Pit

Bred Pit je velika holivudska zvezda, a redovno donosi osmocifrene zarade filmovima u kojima glumi, poput Gospodina i gospođe Smit ili Svetskog rata Z. Ali koliko je u stvari bogat?

Bred Pit
Beta

Pit ima četiri filma spremna za objavljivanje ove godine, i to od strane svoje produkcijske kuće Plan B. Takođe je nominovan i za najboljeg sporednog glumca zbog svoje nedavne uloge u Tarantinovom filmu “Bilo jednom u Holivudu“.

Bogatstvo Breda Pita procenjeno je na oko 300 mliona dolara.

Američki glumac dobio je 4 miliona dolara za film “Sedam” iz 1995. a već sledeće godine je zaradio 10 miliona dolara za ulogu u filmu “Spavači“. Zaradio je, takođe, oko 20 miliona dolara za film “Gospodin i gospođa Smit” iz 2005. godine, a sada toliko zarađuje za većinu glavnih uloga u filmovima gde nije producent.

Međutim, Pit je prihvatio platu od 10 miliona dolara kako bi se pojavio u filmovima poputProkletnici” i “Bilo jednom u Holivudu“. Prihvatio je i platu od 10 miliona dolara u zamenu za procenat od zarade kada je glumio u “Oušnovih 11“, i na kraju zaradio oko 30 miliona dolara od tog filma.

Nakon rođenja njihovih blizanaca Noka i Vivijen 2008. godine, Pit i bivša supruga Anđelina Džoli prodali su prava na fotografije blizanaca časopisima “Hello!” i “People” za oko 14 miliona dolara, što je rekord za najskuplju fotografiju slavnih svih vremena. Sav prihod od fotografija dali su u dobrotvorne svrhe.

Bred Pit i inače učestvuje veoma često u dobrotvornim akcijama.

Učestvovao je i donirao u dobrotvorne i humanitarne svrhe, uključujući ONE kampanju, Make It Right Foundation i Jolie-Pitt fondaciju, globalni fond za humanitarnu pomoć. Zajedno sa Džolijevom donirao je milion dolara Lekarima bez granica 2010. godine, nakon zemljotresa na Haitiju.

Kada je Džolijeva podnela zahtev za razvod 2016. godine, Forbs je procenio da su od svog braka 2014. godine zaradili zajednički 117,5 miliona dolara.