VRUĆ I NEODOLJIVO HRSKAV: Krompir i so su sve što vam treba za DOMAĆI ČIPS!

Čips je jedna od najpopularnijih grickalica na svetu. Većina nas će posegnuti za kesicom čipsa u prodavnici, ali možete da napravite i domaći - to je zdrava i podjednako ukusna alternativa.

 

Vruć, ukusan, neodoljiv čips za samo par minuta u vašoj kuhinji!? Da, moguće je! Bacite se na brzu pripremu kolutića od krompira i zavalite se u udobnu fotelju uz omiljeni seriju i punu činiju domaćeg čipsa!

Sastojci:

– 2, 3 manja krompira (u obzir dolaze i mladi krompirići)

– so, ulje, biber

Priprema:

Pri kupovini birajte što manje krompire. Narežite krompir na što tanje kolutove.

Poređajte na tanjir, i na svaki kolutić pospite kap, dve ulja (najbolje maslinovog), soli i bibera po želji. Stvite u mikrotalasnu na 3-4 minuta. Potom izvadite, okrenite ih na drugu stranu, vratite u mikrotalasnu i ponovo pecite 3-4 minuta, sve dok ne dobiju zlatkastu boju. Neka se malo prohlade, pa navalite! 🙂 

Savet: Možete ga jesti uz tartar sos, tzaziki salatu, preliv od belog luka, sa paradajz sosom…

Savet 2: Ako nemate mikrotalasnu, može da posluži i rerna, ali je proces pečenja duži