WC šolja blista kao nova: Očistite sav kamenac pomoću genijalnog trika

Kamenac se brzo nakuplja oko wc školjke, slavina i veoma je teško očistiti ga.

screenshot/youtube.com/Lifehacker

Ako vam je dok čistite toalet dosta ribanja kamenca i traženja načina da se potpuno ukloni, obožavatelji stručnjakinje za čišćenje gospođe Hinč imaju izvrsno rešenje.

Naime kamenac je tvrda stvar koja se nakuplja najviše u kupatilima i kuhinjama i problematičan je za čišćenje.

Najnoviji savet fokusiran je na to da toalet bude blistav, bez ribanja ili pranja, a objavljen je kad je jedna žena tražila savet kako ukloniti o kamenac iz toaleta.

– Kladim se da je neko već postavio ovo pitanje, ali kako se mogu rešiti ovoga na dnu svoje WC šolje? Već sam koristila izbeljivač Coca Colu, ali nije delovalo i uvek izgleda prljavo. Ne znam je li to kamenac ili nešto drugo? – pitala je u objavi.

Na njenu sreću, objava je brzo preplavljena komentarima ljubitelja čišćenja koji su priskočili u pomoć svojim brzim i jednostavnim trikom za transformaciju prljavog toaleta. Objava je dobila više od 130 komentara koji su predlagali korišženje tablete za mašinsko pranje posuđa.

– Bacite tabletu za pranje posuđa u WC šolju i ostavite preko noći. Moja šolja je bila potpuno prekrivena gustim i tvrdokornim kamencem i to je očistilo – komentarisao je jedan korisnik, dok je jedna korisnica dodala:

– Koristite tabletu za pranje posuđa. Delovalo je poput magije u mom toaleti i jeftino je u poređenju s drugim proizvodima za čišćenje – stoji u komentaru.