WIZZ AIR IMA NOVU LINIJU IZ BEOGRADA: Dva puta nedeljno do čuvene evropske metropole “za male pare”

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, uvela je prošle nedelje nove niskotarifne letove iz svoje baze u glavnom gradu Srbije Beogradu do Aerodroma Sent Egziperi u Lionu u Francuskoj.

Promo

Lion je treća francuska destinacija do koje Wizz Air leti iz Beograda, pored Aerodroma Buve u Parizu i Aerodroma Bazel-Miluz-Frajburg. Od 15. juna, letovi se organizuju utorkom i subotom po početnoj ceni karte od samo 14,99 evra/1.799 dinara (U jednom smeru, uključujući sve takse i obavezne troškove).

Prvi avion WIZZ-a iz Beograda je sleteo u Lion 15. juna sa 147 putnika, što potvrđuje da postoji potreba za ovom linijom. Wizz Air trenutno nudi 15 niskotarifnih linija za 7 zemalja sa aerodroma u Beogradu.

Lion je treći po veličini grad i druga najveća urbana oblast u Francuskoj. Poznat je po gastronomiji, kao i istorijskim i arhitektonskim znamenitostima. Jedan deo grada je pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština.

Lion je imao važnu ulogu u istoriji filma, jer su u njemu Ogast i Luj Limijer izumeli kinematograf. Čuven je i njegov Festival svetlosti, po kom je dobio titulu Glavnog grada svetla. Lion je sasvim opravdano osvoljio Nagradu evropske prestonice pametnog turizma za 2019. godinu, zajedno sa Helsinkijem.

Iz perspektive biznisa, Lion je jedan od glavnih centara bankarstva, kao i hemijske, farmaceutske i biotehnološke industrije. Grad takođe ima značajnu softversku industriju, koja je posebno okrenuta video igrama. Poslednjih godina se beleži ubrzan razvoj malih preduzeća.

„Drago nam je što slavimo uvođenje WIZZ-ove linije iz Beograda do Liona, popularne poslovne i turističke destinacije, i time nastavljamo da svojim putnicima nudimo još više mogućnosti za putovanja. Današnja najava potvrđuje našu posvećenost Srbiji, tržištu kojem smo verni već devet godina. Svi putnici koji planiraju da posete Lion zahvaljujući WIZZ-ovim niskotarifnim letovima mogu da rezervišu svoje karte na sajtu wizzair.com po početnoj ceni od 14,99 evra/ 1.799 dinara”, izjavila je Paulina Gosk, menadžer korporativnih komunikacija u Wizz Airu.