ZA BLISTAVU KOŽU I ZDRAVO TELO: Voda je magična, pijte je što više – evo i zašto

Nema boljeg osveženja i zdravijeg napitka!

Voda
Pixabay.com

Puno se toga događa u našem telu kada povećamo unos vode. Ovaj napitak nam pomaže da povećamo fokus, energiju, ubrzamo metabolizam, te smanjuje apetit. Verovatno znate i da voda može pomoći zdravlju naše kože, te nam pomoći da izgledamo mlađe.

Pijenje vode je izvrsno za celokupno zdravlje. Šta se dešava s vašom kožom kada pijete vodu:

Koža se neće isušiti

Jeste li znali da se vaše ćelije kože sastoje od vode? Kao i bilo koji drugi organ u našem telu, i naša koža treba pravilnu hidrataciju kako bi najbolje funkcionisala. Bez dovoljno vode, vaša koža će se isušiti i postati perutava.

Vaše bore postaju manje vidljive

Voda ima važnu ulogu u sprečavanju pojave bora i tankih linija na koži. Koža bez vode će izgledati dosadno, a poznato je da je suha koža sklona nastanku bora. Osim toga, konzumiranje dovoljno vode će smanjiti i vidljivost pora, što će dati sjaj našoj koži i poboljšati celokupni izgled.

Vaša koža će izgledati mlađe

Ako ste pravilno hidratizirani definitivno ćete poboljšati elastičnost kože. Elastičnost će vam pomoći da vaša koža izgleda mlado, te će smanjiti rizik od pojave akni i mrlja na licu.

Ne koristite hidratantnu kremu

Iako pijenje vode hidratizira vašu kožu i telo, to nije jedini način da vaša koža ostane hidratizirana. Pravilna hidratacija kože je važna, a najbolje je da koristite proizvode koji nemaju alkohol, dodatne mirise i druge nezdrave sastojke. Upotrebite nežno sredstvo za čišćenje i hidratiziranje odmah nakon tuširanja ili kupanja. Nosite kremu za sunčanje leti, a zimi ruke možete zaštiti rukavicama.

Bez obzira na izgled kože, voda je izuzetno važna za celokupnu funkciju našeg tela. Stoga je važno da je svakodnevno unosimo u zdravim količinama. Stručnjaci savetuju da pijemo osam čaša vode dnevno, ali važno je da slušamo naše telo i popijemo vodu kad god osetimo žeđ.

Kako povećati unos vode?

Ujutro kada ustanete popijte ogromnu čašu vode pre kafe i ostalih napitaka

Pre svakog obroka popijte čašu vode

Sa sobom uvek nosite flašicu vode kako biste se popili kad god osetite žeđ

Jedite hranu bogatu vodom, poput lubenice, dinje, kivija i slično

Zamenite nezdrava pića vodom

U vodu dodajte voće ili povrće poput jagoda i krastavaca kako biste promenili aromu