ZA BOLJI PROTOK ENERGIJE: Feng šui pretvara dvorište u vrt sreće i blagostanja

U proleće je pravo vreme da počnete sa sređivanjem bašte i ako želite mesto gde možete da se opustite i okupite svoje najbliže, predlažemo da sledite ove feng šui savete.

bašta
freeimages.com

Prema feng šui principima, vrt nas hrani energijom, a danas ćemo vam predložiti elemente koji će vam pomoći da ovu energiju učinite prijatnom i pozitivnom.

Fontane i vodopadi

Fontana je simbol prosperiteta, bogatstva, vitalnosti i izobilja. Zvuci vode pomažu da saberete misli, da se opustite, oslobodite od anksioznosti i negativnih misli. Oblik fontane (vodopada) može biti različit, u zavisnosti od stila u vašem vrtu. Poželjno je da fontanu stavite na jugoistočnu stranu vrta i važno je da kretanje vode, potpuno ili delimično bude prema kući. Na taj način ćete ojačati svoju dobrobit i bogatstvo.

Ukrasi i zvona

Različite vetrenjače, zvona i štapovi bambusa donose u vrt energiju vetra. Svaki pokret vazduha će stvoriti muziku koja će vam doneti finansijsko blagostanje.

Zavese

Zavese su još jedan lep detalj koji donosi pozitivnu energiju u vrt. Možete ih koristiti u pergoli, letnjikovcu ili njima možete ukrasite prolaze. Odaberite zavese koje će se lagano pomerati i na najmanjem vetru. One ne samo da stvaraju atmosferu topline i udobnosti, već usporavaju protok energije koja prolazi kroz vašu baštu.