Ako ne možete da zamislite radni dan bez tečnog mat karmina koji je vaš sigurni saveznik, verovatno ste se susrele sa suvim usanama koje zatežu, posebno ako se radi o super-dugotrajnim formulama. Kako ne biste danima oporavljale usne posle nošenja mat karmina, poslušajte ovaj savet, koji će vas oduševiti.

Ulje

Trik je veoma lak i jednostavan – ubacite par kapi bademovog ulja u bočicu tečnog ruža koji vas isušuje! Ovo je takođe odličan trik ako vam je omiljeni tečni ruž pri kraju – jer ćete tako pokupiti poslednje njegovi kapi. Formula tečnog ruža postaje mnogo prijatnija na usnama i mekša.

A najbolje od svega je da ovaj trik ne menja ni izgled ružna na usnama, niti njegovu dugotrajnost. Ono što možete očekivati je blago preslikavanje tečnog karmina na šolju ili čašu iz koje pijete – ali i dalje je to dugotrajan ruž koji je udoban, mek i nežan prema usnama.

Zato je veoma korisno da pri ruci u kupatilu uvek imate bočicu bademovog ulja – jefitno je, a multi-korisno: od nege ispucalih usana, skidanja šminke, suvih delova na koži, DIY maski pa sve do trika sa mat tečnim karminima!

Saveti

Pored trika sa bademovim uljem, donosimo vam još nekoliko proverenih saveta kako da omiljeni tečni mat ruž više nikad ne isuši usne:

  • ispilingujte usne uz pomoć pilinga za usne ili nanesite deblji sloj balzama za usne, i potom utrljajte šećer, dok ne skinete sve suve ljuspice i mrtve ćelije kože. Ovako ćete dobiti glatko platno za besprekorno nanet tečni ruž.
  • nanesite na usne serum sa hijaluronskom kiselinom – verovale ili ne, hijaluron iz seruma za lice zapravo hidrira i usne, a uz to daje i onaj „plump“ efekat punijih usana.
  • balzam za usne u tankom sloju – pre šminkanja celog lica, nanesite balzam za usne, i ostavite ga da odstoji, dok šminkate lice. Kada usne dodju na red, jednostavno ga obrišite i otkrijte meke i nežne usne. Sada ste spreme za nanošenje mat tečnog karmina, koji će celog dana izgledati savršeno.


loading...