ZA DOBAR START SVAKOG JUTRA: Šest SJANIH NAVIKA pomoću kojih će vam DAN POČETI SAVRŠENO

Započnite dan na lep način.

jutro
Pixabay.com

Možete da započnete dan odlaganjem alarma, izvlačenjem iz kreveta i gunđanjem, ili možete da ga započnete dobrim jutarnjim navikama koje će pomoći da vam ceo dan bude lep.

Ustanite rano

Rano buđenje ima mnogo dobrih efekata, uključujući i to da ćete na miru i polako moći da se spremite za izlazak iz kuće, umesto da istrčavate raščupani i u žurbi. Ono što je još važnije, kada ranije ustanete, imaćete vremena i da se psihički pripremite za sve što vas očekuje. Ustajanje rano će vam pomoći i da se pridržavate ostalih preporučenih navika, kako bi vam dan počeo lepo.

Nasmejte se i mislite pozitivno

Nasmejte se čim se probudite! Kada se nasmejemo u telu se luče dopamin i endorfin, tako da ćete se odmah dobro osećati! Smejanje jača i imuni sistem, pa ste tako uradili nešto dobro i za svoje raspoloženje i za zdravlje.

Raspremite krevet

Kažu stručnjaci da će vam ovaj mali “obavljeni zadatak” pomoći da se od ujutru osećate uspešno i zadovoljno, smireno. Recimo da ste time štiklirali svoju prvu dnevnu obavezu i dan može lepo da počne.

Operite zube i jezik

Ako ste i vi kao mnogi, možda perete zube posle doručka. Ali, bolje je da to uradite čim se probudite, kako biste isprali bakterije koje se tokom noći sakupe u ustima. Ne zaboravite i da operete jezik!

Nakon pranja zuba i jezika, popijte čašu tople vode sa limunom, to će stimulisati jetru i bubrege, unećete vitamin C koji je jako važan za zdravlje. Neki stručnjaci savetuju i da ovaj napitak popijete na slamčicu, kako biste zaštitili zubnu gleđ od kiseline

Istegnite se

Jutarnje istezanje će pomoći u opuštanju mišića i povećaće dotok krvi, pa ćete ubrzo biti spremniji za sve što vas čeka.

Pojedite zdrav doručak

Nakon zdravog doručka, bićete manje gladni kasnije tokom dana, nećete imati iznenadan pad energije i bićete mnogo bolje koncentrisani. Imajte na umu da vaše jutarnje navike zaista mogu da utiču na tok celog dana, zato pazite kako ga započinjete.