Za domaćice koje vole dobru zabavu! LUDO KREATIVNE KULINARSKE IDEJE koje će vas vratiti u detinjstvo (RECEPTI)

viršle
Promo

Ako želite da vaša zima bude zabavna i duhovita imamo nekoliko ideja koje bi trebalo da uzmete u obzir.

 

Za vas smo primremili nekoliko ludih kulinarskih ideja koje će vas vratiti u detinjstvo. 

Za doručak, ručak, večeru ili u veselom društvu svojih najbližih. Pogledajte recepte koje vam predstavljamo i otkrijte tajni sastojak neobičnog jelovnika.

Hot dog koji to nije

Sastav:

4 mini zemičke

4 Cocktail Poli

4 čajne kašičice ljutog senfa

4 lista kineskog kupusa

paradajz

Priprema:

Brza užina za male i velike: presecite zemičku, namažite je senfom i preko stavite list kupusa, komad paradajza i Cocktail Poli koja vašem novom sendviču daje razigranost.

Sendvič je obavezan na vašim žurkama.

Čarobne rolnice za vaš savršen dan

Sastojci:

18 Cocktail Poli

400g brašna

20g svežeg kvasca

malo soli

2,5 dcl mleka

2 kašike maslinovog ulja

žumance za premazivanje

Priprema:

Cocktail Poli viršle skuvamo i ostavimo da se ohlade. U međuvremenu  pomešamo kvasac, šećer i nekoliko kašika mlakog mleka. Sačekamo da kvasac naraste ( približno pola sata). 

Brašno sipamo na čistu površinu, izdubim sredinu i dodamo so, ulje i prethodno pripremljen kvasac. Polako, uz dodavanje mleka  mešamo testo sve dok ne postane meko i elastično.

Pripremljeno testo ostavimo na toplo mesto da naraste. Potom testo razvučemo na jedan centimetar debljine i isečemo na 18 kvadrata. U svaki kvadrat položimo jednu Cocktail Poli i lepo je urolamo. Rolnice poređamo u podmazan pleh i premažemo sa razmućenim žumancetom. Pekač stavimo u zagrejanu pećnicu. Pečemo 15 minuta na 220°C. Poslužimo sa salatom ili ukusnim umakom.

Prava harmonija ukusa iz tiganja

Sastojci:

20 Cocktail Poli

crvena paprika

maslinovo ulje

listovi bosiljka za dekoraciju

Priprema:

Na kockice narezanu crvenu papriku pržite na malo maslinovog ulja. Nakon nekoliko minuta prženja u tiganj dodajte Cocktail Poli. Viršlice su spremne kad dobiju lepu rumenu boju.

Servirajte ih na tanjiru i ukrasite sa nekoliko listića bosiljka. Uživajte u ukusnom obroku.