ZA LETO BEZ ŠMINKE: Ofarbajte obrve i trepavice – REZULTATI ĆE VAS OČARATI

Obrve i trepavice su površine koje nam pokrivenošću dlačicama određuju dve veoma bitne karakterne crte

pixabay.com

Potrebno je da imate boje i razvijač koji su namenjeni baš za obrve i trepavice.

Boje za obrve mogu biti: crna, različite smeđe nijanse, antracit siva, teget crna. Uz boju vam treba razvijač; možete da potražite i silikonske ili papirne podmetače za ispod oka koji će sprečiti da se boja prelije na kožu ispod oka.

U nekim pakovanjima postoji i aplikator za boju, a možete koristiti i vatirane štapiće ili spoolie četkicu (to je ona za maskaru). Okolinu oka, pre nanošenja boje, namažite nekom masnijom kremom, za dodatnu zaštitu od preslikavanja boje.

Na trepavicama možete koristiti crnu boju čak i ako ste izrazita plavuša ili puštate sedu kosu. Za obrve ipak odaberite nešto manje intenzivne boje. Prejake obrve vas mogu učiniti grubim, starijim ili namrgođenim. Nemojte birati pretamne boje, naročito ako se svakodnevno ne šminkate baš jako.

Uklopite boju obrva sa bojom kose i imajte na umu da dlačice obrva mnogo brže primaju boju nego kosa. Zato pratite uputstva proizvođača. Ako ipak za obrve koristite boju za kosu, skratite vreme farbanja: bolje da se farbate dva puta nego da završite sa pogrešnom ili prejakom bojom koju je teško popraviti.