Ukoliko želite kolač koji možete brzo i lako da pripremite, a da dobijete sjajan efekat i bogat ukus koji će se svima dopasti, probajte ovaj recept.
Potrebno vam je:
Za podlogu:
– 280 g ovsenih pahuljica,
– 100 g kokosa,
– 1 kašika maslaca,
– 100 ml mleka,
– 2 kašike šećera u prahu.
Za fil:
– 2 pudinga bourbon vanila,
– 1 kašika gustina,
– 1l mleka,
– 120 g šećera,
– 150 g kokosa,
– 1 kesica želatina,
– kokos za posipanje.
Način pripreme:
Zobene pahuljice usitniti u multipraktiku, dovoljno je na pola ih usitniti. Zatim dodati kokos i šećer u prahu i dobro izmešati.
Mleko zagrejati da bude mlako pa u njemu otopiti puter, dodati tu mešavinu u smesu i dobro promešati. Ukoliko je smesa suva, možete dodati još malo mleka po potrebi.
Smesu utisnuti u kalup (ova količina je namenjena za kalup prečnika 26 cm) obložen masnim papirom i staviti u frižider da se stegne.
U međuvremenu zagrejati 800 ml mleka, kome ste dodali kokos i šećer. U preostalih 200 ml mleka dodati puding i gustin, dobro promešati pa dodati u ostatak mleka kada prokuva. Kuvati oko 2 minuta, odnosno dok se ne zgusne.
Dok se fil hladi, pripremiti želatin prema uputstvu sa kesice, dodati u njega malo fila pa sve zajedno umešati u fil. Dobro izmiksati pa preliti preko podloge.
Posuti fil sa kokosom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Prijatno!