ZA NEODLUČNE RODITELJE: Ove destinacije su NAJBOLJE za letovanje sa decom!

more
pixabay.com

Izabrati dobru, povoljnu, "pravu", idealnu destinaciju za putovanje sa malom decom - nije nimalo lako, posebno ako nemate mnogo iskustva što se tiče takvih putovanja...

 

Porodični odmor može da bude pravo zadovoljstvo samo ukoliko se dobro isplanira!

Roditelji s malom decom najbolji odmor imaće u Turskoj, jer je većina hotela u ovoj zemlji “bebi frendli”. To znači da je dobar deo usluge podređen maloj deci. Uz dečje bazene, igrališta i animatore, roditelje u sobi očekuju hrana za bebe, bebi kadica, ogradice, pelene i sve što bi inače morali da “vuku” od kuće. Ovu uslugu pružaju hoteli s pet zvezdica, s prethodnom najavom.

Turska idealna ukoliko vodite bebu na more, Grčka ako letujete s tinejdžerima.

Međutim, čak i hoteli sa četiri zvezdice imaju odličan animacijski program i posebnu trpezariju za decu. U mnogim hotelima animatori roditeljima daju pejdžere, pa je odmor zagarantovan. 

 

Ko ima decu školskog uzrasta i nema budžet koji može da pokrije letovanje u Turskoj za četvoročlanu porodicu, treba da izabere Egipat. Deca školskog uzrasta vole da čitav dan provedu u vodi, iz koje ih je teško isterati, a toplo Crveno more s garantovanih 27 stepeni tokom čitave godine rešava taj problem. Takođe, egipatski hotelijeri koji nude uslugu “sve uključeno” omogućavaju da deca po čitav dan piju sokove i jedu sladoled, što je veliki spas za prosečan srpski džep.

Školsko dete moglo bi da ode i na zanimljive izlete i vidi piramide u Kairu ili hram u Luksoru, što će biti korisno za časove istorije u petom razredu. Deca do 12 godina u pratnji roditelja najčešće u hotelu borave besplatno.

 

U slučaju da niste vremenski ograničeni definisanim terminom godišnjeg odmora, kada je u pitanju letovanje sa malom decom – trebalo bi da izbegavate “udarnu” sezonu i najjače vrućine.

Roditelji s tinejdžerima željnim noćnog provoda ne treba da razmišljaju, jer imaju samo jedno rešenje – Grčka! Animatori i večernja šetnja pored mora neće izmamiti osmeh na licima dece u pubertetu, ali ulica prepuna kafića hoće. To je i najlakši način da se adolescenti “izduvaju” a uporedo budu pod stalnom prismotrom, jer je u Grčkoj ulica s kafićima istovremeno i glavna ulica kojom turisti šetaju.

Trebalo bi i da vodite računa o tome da tinejdžerima kupanje ne znači mnogo ukoliko plaža nema bežični internet. Pre nego što odaberete hotel ili apartman ključno pitanje treba da bude: da li ima vaj-faj? Ukoliko hotel ima besplatan internet samo na recepciji, dete ćete u svakom trenutku moći da pronađete u lobiju.