Slavna glumica je jela ovaj specijalitet jednom nedeljno.
Odri Hepbern bila je glumica, plesačica, filantrop. Međutim, malo ko bi povezao reč “kuvarica” s njom. I tu svi grešimo.
Njen sin Šon Hepbern Ferer opisao je majku kao osobu koja je bila “ozbiljno zavisna” od ugljenih hidrata, prenosi gurmanski portal Delish. On je otkrio i da su njeno omiljeno jelo bili “Spaghetti al Pomodoro” koje je jela skoro svake sedmice.
Evo recepta za čuvene Odrine špagete.
Sastojci:
- 1 mala glavica crnog luka, sitno seckana
- 2 čena belog luka, sitno seckani
- 2 šargarepe, seckane na kockice
- 2 štapa celera, seckana sitno
- 2 konzerve oljuštenog paradaza
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 500g špageta
- so
- parmezan
- svež bosiljak
Priprema:
U velikoj šerpi pomešati luk, beli luk, šargarepu, celer i paradajz. Poprskati maslinovim uljem. Pokidati bosiljak sa grančica – tako da dobijete pola šolje listića, pa dodati u šerpu. Kuvati sos 45 minuta, mešajući povremeno. Kada se sos skuva, a povrće omekne, isključite ringlu i ostavite sos da “odmori” 15 minuta.
Dok se sos kuva sipajte vodu u lonac i polako je zagrejte. Kada voda provri dodajte soli i skuvajte špagete da budu al dente. Procedite i isperite pastu vodom da se ne bi lepila.
Dodajte sos i posolite po želji. Dodajte parmezan i preostali svež bosiljak.