ZA OVIM RECEPTOM SVI LUDE: Ovako je čuvena ODRI HEPBERN pravila ŠPAGETE SA PARADAJZOM!

Recept Odri Hepbern za špagete sa paradajzom
Dnevno.rs - kolaž

Slavna glumica je jela ovaj specijalitet jednom nedeljno.

 

Odri Hepbern bila je glumica, plesačica, filantrop. Međutim, malo ko bi povezao reč “kuvarica” s njom. I tu svi grešimo.

Njen sin Šon Hepbern Ferer opisao je majku kao osobu koja je bila “ozbiljno zavisna” od ugljenih hidrata, prenosi gurmanski portal Delish. On je otkrio i da su njeno omiljeno jelo bili “Spaghetti al Pomodoro” koje je jela skoro svake sedmice.

Evo recepta za čuvene Odrine špagete.

Sastojci:

  • 1 mala glavica crnog luka, sitno seckana
  • 2 čena belog luka, sitno seckani
  • 2 šargarepe, seckane na kockice
  • 2 štapa celera, seckana sitno
  • 2 konzerve oljuštenog paradaza
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 500g špageta
  • so
  • parmezan
  • svež bosiljak

Priprema:

U velikoj šerpi pomešati luk, beli luk, šargarepu, celer i paradajz. Poprskati maslinovim uljem. Pokidati bosiljak sa grančica – tako da dobijete pola šolje listića, pa dodati u šerpu. Kuvati sos 45 minuta, mešajući povremeno. Kada se sos skuva, a povrće omekne, isključite ringlu i ostavite sos da “odmori” 15 minuta.

Dok se sos kuva sipajte vodu u lonac i polako je zagrejte. Kada voda provri dodajte soli i skuvajte špagete da budu al dente. Procedite i isperite pastu vodom da se ne bi lepila.

Dodajte sos i posolite po želji. Dodajte parmezan i preostali svež bosiljak.