ZA SAVRŠEN ODMOR U ŠPANIJI: Mesto za koje kažu – kadgod da ga posetite, provešćete se FENOMENALNO

Iza nas ostavljamo period u kome smo se suočavali sa pandemijom korona virusa, sa merama izolacije, zabranama putovanja i velikim brojem ograničenja. Sada, nakon dve godine, sve mere se postepeno ukidaju, a ljudi se odlučuju da putuju.

Pixabay.com

Pakuju se putne torbe i kupuju avionske karete za putovanja sa bliskim ljudima. Ukoliko putovanje planirate na prostorima Evrope, idealna destinacija može biti Španije. Mi vam predlažemo da kupite avionske karte za Valensiju i uživate u putovanju koje ćete godinama pamtiti.

Posetite Valensiju u bilo koje doba godine

Valensija se nalazi na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva i na obalama reke Turije. U Španiji, Valensija je treći grad po veličini i glavni je grad pokrajine Valensija. Osnovana je 137. godine pre nove ere, i kroz istoriju je prolazila kroz različite epohe razvoja. Danas je jedan od glavnih industrijskih centara Španije.

Valensija je grad koji je poznat po kulturi i tradiciji, istorijskim spomenicima sa jedne strane, a sa druge strane tu su prelepe plaže, veliki broj kafića i restorana, kao i bogat noćni provod. Pored toga, Valensija je karakteristična po toplim letima koja dugo traju, odnosno od aprila do decembra i u tom periodu temperatura je uvek iznad 20 i nešto stepeni, dok su zime veoma kratke i blage.

Sve ove karakteristike čine je savršenom turističkom destinacijom koja svake godine privuče veliki broj turista, a kako biste vi bili jedan od njih i uživali u čarima ovog grada, što pre obezbediste svoje avionske karte za Valensiju.

Koje znamenitosti posetiti u Valensiji?

Ovaj španski grad ima veliki broj znamenitosti koje treba obići i upoznati. Zbog toga, što pre kupite svoje avionske karte za Valensiju a odmah nakon sletanja na aerodrom Manises krenite u obilazak. Ovo su neka od mesta koje treba da se nađu na vašoj listi mesta koje ćete posetiti:

  • Prvo mesto koje turisti posećuju je Grad Nauke i umetnosti. Glavni arhitekta ovog dela Valensije bio je Santijago Kalatrava, a samo projektovanje počelo je 1996. godine. Tu se nalazi veliki broj muzejameđu kojima su Muzej savremene arhitekture, Muzej Nauke, Akvarijum, Planetarijum i Palata umetnosti Kraljice Sofije.
  • Veliki broj spomenika, katedrala, Rimski muzej i crkva Svetog Josifa nalaze se na trgu La Plaza de la Virgin. Ovaj trg je poznat i po održavanju festivala Las Fallas, koji je kod nas poznat kao festival vatre.
  • Kupovina avionske karte za Valensiju svim obožavaocima sporta doneće veliko zadovoljstvo – u ovom gradu održavaju se trke Formule 1 i mogu prisustvovati na Grand Prix Valencia. Takođe, ljubitelji sporta ne treba da zaborave ni posetu stadionu Mestallaje, stadionu kluba Valensija koji je sagrađen 1923. Godine i ima kapacitet od 55.000 sedišta.
  • Takođe, ukoliko kupite avionske karte za Valensiju I odlučite se da posetite ovaj grad, ne smete zaobići neke od najlepših, peščanih plaža u Španiji. Valensija izlazi na Sredozemno more i bogata je kilometrima dugim peščanima plažama koje su veoma popularne i blizu centra grada su. Jedna od najposećenijih je plaža La Malvarosa.

Možemo zaključiti da je Valnesija grad u kome se prepliču kultura, tradicija i zabava. To je grad koji svakom turisti nudi veliki broj sadržaja po njegovom ukusu, a kako biste i vi uživali u njima obezbedite avionske karte za Valensiju i uživajte u lepotama Španije.