ZA SAVRŠENO ČISTU KUĆU: Tri neverovatne primene GLICERINA koje će vam olakšati sređivanje

Možda ćete se iznenaditi, ali primena glicerina je vrlo široka, i on će vam pomoći u najneočekivanijim situacijama...

dnevna soba
Pixabay.com

Glicerin se upotrebljava kao supstanca koja apsorbuje vlagu, u prehrambenoj industriji, kozmetici, industriji boja i lakova, tekstilnoj industriji, proizvodnji plastike i elektronskih komponenti. Najpopularniji je u industriji lepote, gde se koristi za proizvodnju kozmetičkih preparata, sapuna, krema i balzama.

Iako svi znamo za njegovu primenu u medicinskoj industriji, glicerin je sastojak koji stare domaćice mudro koriste u održavanju kuće čistom i sjajnom.

Čišćenje teških mrlja

Mrlje od bobičastog voća najbolje možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mesto, a posle ga isprati u slanoj vodi.

Gde nabaviti glicerin
Obzirom da glicerin ima mnogo koristi i primenjuje se u kućnoj radinosti, dostupan je i može se kupiti u pojedinim apotekama i internet prodavnicama koji se bave prodajom. Najbolje je kupiti biljni glicerin, jer je najčistiji.

Svežu mrlju od kafe ili čaja na odeći možete očistiti tako što ćete na uflekani deo odeće staviti smesu glicerina i kuhinjske soli u jednakim razmerama. Čim mrlja izbledi, odmah je operite na ubičajen način.

Glicerin protiv prašine

Ako glicerinom ispolirate lakirani drveni nameštaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

Glancanje podova

Ako u kući imate parket ili laminat, obrišite ih vodom i glicerinom. Sipajte 2 do 3 kašičice glicerina na 5 litara vode. Podovi će zasijati.