ZABAVA ZA KOJOM JE POLUDEO SVET! Poslušajte SAVETE profesionalca i izaći ćete iz svakog ESCAPE ROOM-a

Escape room
Escapemania

Escape room ili "bekstvo iz sobe" apsolutni je hit poslednjih nekoliko godina, kako u svetu tako i u Srbiji. Zabava koja privlači sve "od 7 do 107“ nudi jedinstveni spoj avanture, testiranje logike i sposobnosti brzog razmišljanja, a kako je sastavni deo uspeha u "eskejpu“ dobar timski rad poral Dnevno.rs pitao je jednog "escape room stručnjaka“ – kako izaći iz svake sobe?

Igra “Room Escape” poznata je širom sveta i ima veoma mnogo varijacija. Prvo se igrala preko kompjutera i telefona, a varijanta uživo hit je već veše od pet godina.

Pravila igre veoma su jednostavna – Tim sastavljen od najmanje dvoje ljudi ostaje zaključan u sobi određene tematike odakle ima sat vremena da izađe, a za tako nešto dozvoljeno je sve osim primene sile.

Više o igri i načinu rezervacije možete saznati ovde. Odlična zabava je zagarantovana! 

Ako vam ovo zvuči zabavno – Escape room je pravi izbor za vas! Uključite “vijuge“ – biće vam potrebna sva logika i snalažljivost koju posedujete i, iznad svega, timski duh!

A kad smo kod “timskog duha“ postoje neki saveti koje možete da usvojite pre nego što odete u neku od “soba“. Tim povodom, pričali smo sa Milošem Jeftićem iz “Escapemanie”, jedne od prvih firmi ovog tipa otvorenih u Srbiji koja i danas uspešno posluje u Beogradu.

– Roomescape je odličan za firme i veliki broj ovakvih ekipa nam dolazi da igra. Tu se odmah vidi ko je vođa, ko “puca” pod pritiskom, ko dobro sarađuje… – ističe naš sagovonik.

BILI SMO U NAJMISTERIOZNIJOJ SOBI U BEOGRADU! U srcu je grada, a sve njene TAJNE malo ko uspe da otkrije (FOTO)

Nakon dugogodišnjeg iskustva i u igranju i u vođenju “soba“ Miloš je pravi “escape room stručnjak“. Za čitaoce našeg portala i sve koji planiraju da po prvi put oprobaju svoje vijuge u “bekstvu iz sobe“ pripremio je nekoliko saveta.

Kako napraviti dobru ekipu za Escape room i izaći iz svake sobe?

Escape room
Escapemania

– Uđite i pretražite sobu! Sve može da bude “hint“, sve može da bude rešenje.

– Nemojte da imate predrasude! Nemojte da dođete i budete u fazonu “meni se ovo ne sviđa“. Došli ste da se zabavite, ništa vam se neće dogoditi, niko vas neće plašiti, biće sve u redu i imaćete divne uspomene nakon što izađete.

– Birajte temu sobe prema ličnom afinitetu i interesovanju. Ako ste početnici, probajte prvo sa lakšim sobama.

– Ako imate neku ideju pokušajte da je realizujete. Čak iako vas neko skrene s puta, gledajte da se vratite i isprobate ideju jer je možda baš ona prava.

– Slušajte tim. Možda neko ima dobru ideju. Ne budte tvrdoglavi. Ipak je osnova eskejpa – tim, i zato funkcionišite kao tim.

– Prijavite drugima kada nešto uradite, zapazite ili pronađete. Možda zajedno dođete do zaključka.

– Nemojte da mislite da ćete ispasti glupi. Sasvim je normalno da nešto ne znate i da tražite pomoć. Zagonetke su i pravljene da budu nekada teške, da ne možete sami, već da vam je potreban tim.

– Nema ništa loše u tome da se traži pomoć. Krajnji cilj je da se dobro zabavite!

– Nije bitno ko najviše zagonetki reši ili pogodi. Bitno je da kao tim svi zajedno izađete na vreme!

– Dominantna osoba u ekipi ne mora da bude nužno i najpametnija! To što je neko najglasniji ne znači da je njegovo rešenje tačno.

– Nije strašno ni ako ne izađete na vreme! Biće prilike drugi put!

– Ako dolazite prvi put –  očekujte svašta! 😉loading...