ZABLUDA IZ DETINJSTVA: Sigurno pamtite njegov SMEH, ali ste ovog PSA čitavog života ZVALI POGREŠNO

Ako volite dobre stare crtane filmove, sigurno se sećate simpatičnog psa inspektora, koji se svakodnevno bori protiv kriminala, gunđa, zarazno se smeje, vozi stari, oronuli roze auto koji se raspadne svaki put kada zalupi vratima.

Printscreen

Oko toga koliko nam je značio u detinjstvu dileme nema (makar nama koji smo odrastali osamdesetih), ali oko njegovog pravog imena ima ih na pretek.

Zvali su ga i Dragoljupče, Ljupče Dragoljupče, Kuče Dragoljupče, a pas se zapravo zove DRAGULJČE. To je zvaničan naziv crtaća!

Eto, ako ste i vi bili jedno od one dece koje je živelo u zabudi sve ovo vreme, žao nam je, jer znamo kako se osećate posle ovakvog značajnog saznanja.

Inače, Inspektor Draguljče, originalnog naziva “The Mumbly Cartoon Show”, jedno je od brojnih dela stvoreno u čuvenoj američkoj producentskoj kući “Hanna-Barbera”, a ovaj crtać prvi put je prikazan 1976. godine.

Postoji teorija o tome kako je lik Draguljčeta inspirisan TV likom inspektora Kolumba, Pitera Falka, pa zato njih dvojica imaju slična interesovanja i načine na koji govore i delaju, obojica nose kapute, i voze krntije od auta.