Zabranjeni film će IPAK biti prikazan?! U raspravu se uključio i Obama

Američka kompanija Soni (Sony) saopštila je da razmatra različite mogućnosti kako bi film „Intervju" ipak počeo da se prikazuje, nakon što je doneta odluka da se otkaže njegov izlazak u američke bioskope.

U novom saopštenju Soni navodi da se prethodna odluka nije odnosila na definitno povlačenje filma iz bioskopa, već da je samo otkazano njegovo prikazivanje na Božić.

Produkcijska kuća „Sony Pictures” otkazala je u sredu prikazivanje svog filma „Intervju” o Severnoj Koreji, pošto je bila izložena hakerskim napadima.

Istražitelji Federalnog istražnog biroa (FBI) veruju da napadi potiču iz Severne Koreje i da odatle dolaze terorističke pretnje bioskopima koji su planirali da prikazuju film.

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da je Soni „pogrešio” jer je otkazao prikazivanje filma, kao i da će SAD odgovoriti na hakerski napad.

Severna Koreja je sinoć demantovala da iza stoji napada na Soni, ali je i ponovila da film „Intervju” predstavlja izrugivanje toj zemlji i njenom vođi.

Film „Intervju”, čiji je budžet bio 42 miliona dolara, između ostalog na karikaturalan način prikazuje atentat na severnokorejskog lidera Kim Džong Una.