ZAGREJTE ATMOSFERU: Ovih PET voćki deluju kao prirodni afrodizijaci

Želiš novi polet u svom ljubavnom životu? Onda uz predigru pojedi s partnerom činiju ovih namirnica.

seks
pixabay.com

Mnogi vitamini koje sadrži voće deluju na libido i poboljšavaju seks. Naravno da još mnogo faktora utiče na naš seksualni život. Zna se tako da za žene seks s godinama postaje sve bolji, ali ako želite dodatnu “pomoć”, ovo voće ima afrodizijački efekat:

Jagode 

Jagode
Pixabay.com

Stvari koje sadrže jagode deluju na strast u krevetu. Razlog tome su velike količine vitamina C i cinka koje jačaju libido. Osim što su jagode dobre za ljubavni život, štite i od spontanog pobačaja.

Citrusni plodovi 

Konzumacijom pomorandži, limuna ili grejpfruta prvenstveno će profitirati muškarci. Citrusni plodovi bogati su vitaminom C i poboljšavaju kvalitet sperme.

Smokve 

Smokve
Pixabay.com

Ovo voće je jedan od najpoznatijih afrodizijaka. Smokve sadrže supstance koje su dobre za zdravlje srca, zasićuju, a ne izazivaju nadutost. Osim toga, sadrže i dosta vitalizirajućih sastojaka (na primer fosfor).

Nar

Ovo nije bez razloga bilo omiljeno voće boginje ljubavi Afrodite. To voće je simbol strastvenosti i plodnosti. Već iz tog razloga isplati se jesti ukusne bobice. Nar sadrži estron, koji pozitivno deluje na libido.

Banane 

Supstance koje sadrži ovo voće deluju pozitivno na seksualne hormone muškarca. Osim toga, banane sadrže mnogo magnezijuma, koji stimuliše prostatu.