ZAKAZANO SUĐENJE: Glumcu odbijena NAGODBA – Vidaković će morati u zatvor?

Vidaković i Marković su uhapšeni 17. jula ove godine kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina...

Printscreen

Sporazum o priznanju krivice koji je Bane Vidaković sklopio s Višim tužilaštvom, na osnovu koga je prihvatio da odsluži 6 meseci kućnog zatvora, zbog posedovanja droge za sopstvenu upotrebu, Viši sud nije prihvatio, saznaju mediji.

Sporazum je odbačen jer ne sadrži sve podatke propisane Zakonom o krivičnom postupku.

Ročište na kom je danas sud odlučivao o ovom slučaju bilo je zatvoreno za javnost, ali suđenje Vidakoviću je zakazano za 24 decembar, za kada je takođe zakazano i suđenje Iliji Markoviću, koji je uhapšen sa zajedno sa glumcem.

To znači da će se Vidakoviću suditi u redovnom postupku – kaže izvor medija.

Sporazumom o priznanju krivice sa Višim tužilštvom Bane Vidaković je priznao da je droga koja je pronađena kod njega bila za njegovu ličnu upotrebu i saglasio se da bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora sa nanogicom i prihvatio obaveznu meru lečenja, nezvanično saznaju mediji.

Nagodbu Višeg tužilaštva i Vidakovića 17. decembra trebalo da potvrdi Viši sud u Beogradu, nakon čega je on trebalo da počne da služi kaznu u stanu. Viši sud je danas ipak odbacio nagodbu.

Vidaković i Marković su uhapšeni 17. jula ove godine kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli “ford” i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika. U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.