Zapečeni smeđi sloj na ćuftama daće jelu poseban ukus!

 

Sastojci za 4 osobe

600g mlevene jagnjetine, 100g crvenog luka, 1 čen belog luka, 1 jaje, 100g prezli, so, korica 1 limuna, 2g cimeta u prahu, 0,5g mlevenog kima, 1g usitnjenog kardamoma, 1 prstohvat korijandera u prahu, rendani muskatni oraščić po želji, čili po želji, 50ml ulja za prženje

Sos:

50g maslaca, 50g glatkog brašna, 500ml jagnjećeg bujona, sok 1 limuna, 2-3g kardamoma, 1-2 grančice korijandera

Priprema

U mleveno meso dodajte sitno seckani luk i beli luk, jaje i prezle i dodajte sve začine, dobro promešajte. Oblikujte ćufte, pa ih kratko zapecite u tiganju oko 3 minuta stalno mešajući.

Prebacite meso u posudu za pečenje i stavite u rernu na 190°C 10 minuta.

Za sos, na maslacu propržite brašno, stalno mešajući dodajte 400ml jagnjećeg bujona, posolite, kuvajte 10 minuta, ako je potrebno dodajte preostali bujon, dodajte limunov sok i kuvajte još 5 minuta.

Ćufte prelijte sosom, pospite grubo isečenim listićima korijandera i kardamomom, pa poslužite.