ZAPUŠILA USTA HEJTERIMA: Kristina Kovač odgovorila na surove komentare o njenom izgledu i pokazala kolika je CARICA

- Vrednost žene leži u njenoj snazi. U njenoj inteligenciji, ambicijama, izdržljivosti - napisala je Kovačeva

printscreen

Pevačica i kompozitorka Kristina Kovač pre nekoliko godina se povukla iz javnosti i otišla u Švedsku, u potrazi za boljim životom i zaradom. Nakon brojnih nedaća kroz koje je prošla, objavila je fotografiju velike sreće koju je podelila sa svojom ćerkom, a onda je usledio šok.

Naime, Kristinina fotografija na kojoj se smeje i grli sa svojom ćerkom na moru, koje su napokon mogle sebi da priušte, naišla je na surove komentare, i to ni manje ni više, nego na račun njenog fizičkog izgleda.

Međutim, usledile su reakcije brojnih žena, devojaka, koje su stale u Kristininu odbranu, apelujući na to da se prestane sa pritiskom da žene moraju da izgledaju besprekorno, te da apsolutno svi starimo.

Nakon nekoliko dana tišine, Kristina se oglasila.

U nastavku pročitajte njenu snažnu objavu.

“Kako da počnem? Ono što se desilo u manje od 24 sata je, jednom rečju, ČUDO.

Ni u snu nisam mogla da se nadam ovolikom odzivu predivnih, najšarenijih žena – starih, mladih, sedih, ofarbanih, onih koje vole da se srede, onih koje to radije ne čine, majki, ćerki, sestara, drugarica, iz celog regiona… Sve nas, spojila je ta jedna, jako bitna stvar – nepristajanje na to da budemo izložene ismevanju, okačene na stub srama, proglašene propalim, ružnim, zapuštenim – ako nismo na svakoj fotografiji, u svakom trenutku isfrizirane, lepo našminkane, uredne, ispeglane…

Pre svega, želim da se zahvalim na ogromnoj podršci koja stiže sa svih strana regiona, a nakon jučerašnje histerije medijskih internet portala koji su od moje opuštene slike sa ćerkom, sa letovanja, napravile tabloidnu senzaciju. I to kakvu!

“Neprepoznatljiva!”, “Bivša lepotica danas sede kose, sa borama i staračkim pegama”, “Nekadašnja zgodna brineta vidno ostarila i propala”, “Bivša pevačica Kristina Kovač više ne liči na sebe – pustila sede”.

Ono što ne biste očekivali nakon čitanja ovakvih naslova je da vidite običnu fotku mene nasmejane, vesele i opuštene, koja stiskam ruku svoje ćerke ispod ivice kadra i beležim opušten i sretan trenutak sa našeg zasluženog i dugo čekanog letovanja.

Iskreno, bila sam potpuno zapanjena – ne zbog toga što mi je važno kako izgledam, pa me ovo vređa; ne zbog toga što mi neki tamo tabloidi kvare imidžveć zbog toga što ja sama ništa od toga nisam i nikada ne bih videla na toj fotografiji, kao ni hiljade ljudi koji su mi se javili da pruže podršku. Znači, trulež je u oku/duši posmatrača.

I to ne bi bio neki problem, da ta i takva trulež nije u poziciji da svakog dana naših života kroji javno mnjenje u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini…da ne utiče na milione žena, devojaka i devojčica širom regiona, srameći ih i srozavajući ako nisu dovoljno “sređene”, dovoljno izoperisane, dovoljno oblikovane, dovoljno ofarbane, dovoljno veštačke.

Ne. Ne pristajem. U svoje ime, u ime svoje ćerke, u ime svih žena Balkana – NE PRISTAJEM!

Vrednost jedne žene ne leži u tome koliko vremena i novca jeste ili nije posvetila svom izgledu, hirurzima, kozmetičarima, personalnim trenerima, Instagram filterima, niti će ikada ležati u tome, koliko god to mediji regiona želeli.

Vrednost žene leži u njenoj snazi. U njenoj inteligenciji, ambicijama, izdržljivosti. U njenom neodustajanju. U neizmernom talentu da voli i daje, u neverovatnoj sposobnosti da pruži utehu kada je najpotrebnija. U njenoj hrabrosti da pomera planine, da skida zvezde sa neba zbog zbog svog deteta, zbog muškarca, zbog ljubavi, zbog sna. Vrednost žene je u njenim talentima, njenoj pameti, snalažljivosti. U požrtvovanosti na putu ka ciljevima kojima teži. Ona leži u dubini njene duše, u nežnosti koju ume da pruži ali i u pokazivanju zuba kada brani one koje voli.

Tu leži vrednost jedne i svih nas žena. Ono što sam rešila da uradim u ovom i ovakvom trenutku, nakom dubokog razmišljanja, jeste da okrenem ovu priču u korist svih žena regiona u kom živimo, da okrenem oštricu nazad ka samim medijima koji su je nehajno uperili ka meni i svim drugim običnim, opuštenim, prirodnim ženama. I onim od 69, koliko bi imala moja mama danas, i onim od 46, koliko imam ja danas, i onim od 13, koliko sada ima moja Tara.

Vreme je da kažemo NE. Žene, devojke, udružimo se u borbi za slobodu i pravo da budemo baš onakve kakve jesmo!

Podržimo jedna drugu postovanjem svoje fotografije u opuštenom izdanju na svoje profile na društvenim mrežama, pod heštegom #PrirodnaŽena.

Stavimo tačku na upornu i besramnu objektivizaciju žena i devojaka koja preti da potpuno degradira ne samo poziciju žene u današnjem društvu, već i celo društvo i njegove vrednosti kao takve.

Muškarci, ako ste Muškarci sa velikim M – podržite svoje žene, majke, sestre, ćerke postovanjem njihove fotografije u opuštenom izdanju po njihovom izboru, sa heštegom #VolimPrirodnuŽenu

Neka vide mediji regiona koliko nas ima i da više ne damo na sebe!”

Reči Kristine Kovač odjeknule su daleko, a brojni ljudi, kao iz javnog sveta, tako i korisnici društvenih mreža, masovno su počeli da objavljuju fotografije u svom prirodnom izdanju sa decom.