Brauni bez šećera krije u sebi malo kalorija, ali ne na uštrb ukusa!
Sastojci:
– Jabuka srednje veličine
– Prstohvat cimeta
– Dva jaja
– Dve kašike ulja
– ¼ kašičice ekstrakta vanile
– Dve kašike meda
– Kašika kakaa
– ¼ kašičice soli
– Pola šolje integralnog pšeničnog brašna
– ¼ kašičice praška za pecivo
– ¼ kašičice sode bikarbone
Priprema:
Jednu jabuku srednje veličine najpre operite, oljuštite, iseckajte na komade i stavite u vodu, dodajte cimet i kuvajte oko pola sata. Kada je jabuka kuvana, ispasirajte je štapnim mikserom ili izdrobite viljuškom.
U posudu srednje veličine razbijte jaja i dodajte ulje, ekstrakt vanile, med, pa sve umutite. Umućenoj smesi dodajte kakao i so, ponovo izmešajte, pa dodajte pire od jabuke koje ste napravili i opet promešajte da se sastojci sjedine.
U odvojenu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, a kada to promešate, dodajte i smesu sa kakaom koju ste prethodno pripremili. Kada izmešate sastojke da se sjedine, nalijte smesu u pripremljen pleh i pecite 25-30 minuta na 180 stepeni.