ZAŠTO MORATE “PREKO”? Romantične duše mogu da uživaju i u Srbiji, a evo tačno i gde!

Među impozantnom prirodom, bogatim istorijskim nasleđem i zanimljivim kulturnim atrakcijama Srbije, kriju se romantična mesta za zaljubljene duše.

Ljubav
Pixabay.com

Otkrivamo vam pet mesta na kojima možete uživati sa vašom voljenom osobom!

Dvorac Fantast, vojvođanska bajka

Ne, ne, ne… ovo nije jedan od zamaka iz filmova Wolta Disney-a. Iako na prvi pogled podseća, nije ni utvrđenje u kojem princeza čeka princa na belom konju. Reč je o Fantastu, dvorcu iz dvadesetih godina prošlog veka u kojem je magija postala stvarnost. Okružen zelenilom vojvođanskog prostranstva, čuveni dvorac predstavlja idilično mesto za sve zaljubljenike u arhitekturu, istoriju, umetnost i tradiciju.

Dvorac, ergela, prostrani park i kapela, posetiocima omogućavaju zanimljiv, raznovrstan i uzbudljiv odmor u nestvarnom okuženju. Ukoliko želite da osetite deo ove magije i prespavate u romantičnom ambijentu Fantast soba, uživate u poznatim Fantast palačinkama, šniclama ili štrudli, prošetate parkom ili galopirate na nekom od 80 konja, obavezno posetite jedinstven dvorac Bogdana Dunđerskog.

Mećavnik, čarobna jutra na Mokroj Gori

Kada rosa osveži prostrane zelene pašnjake, ptičice zacrkuću a sunce pomoli prve jutarnje zrake, čarolija počinje. Tada se bujna priroda na bajkovitoj Mokroj Gori budi, a vazduh ispunjava svežinom divljeg cveća sa nepreglednih livada. Pogled na okolna brda pokrivena gustim šumskim prekrivačem i voljena osoba, učiniće da vaš dan počne na jedinstven i nezaboravan način.

Zahvaljujući prijatnoj atmosferi i raznovrsnom sadržaju, mogućnosti za aktivan odmor i zabavu ne manjkaju. Bilo da želite da uživate u tradicionalnom ambijentu drvenih kućica za odmor, razgledanju autentičnih objekata etno selavožnji čuvenim “Ćirom” ili šetnji obližnjim proplancima Zlatibora, odmor na planini poznatoj po impresivnoj prirodi i umetnosti, ostaće vam u dugom i lepom sećanju.

Vila Breg, fascinantan pogled na srednjovekovni grad

Ako ste u potrazi za odmorom u luksuznom ambijentu sa bogatom wellness ponudom, vila na obroncima Vršačkih planina je idealno mesto za vas! Pogled na panoramu jednog od najlepših vojvođanskih gradova u zagrljaju voljene osobe, sigurno ćete dugo pamtiti. Pored moderno dekorisanih soba i spa centra koji je uređen po ugledu na svetska odmarališta, ovaj hotel  ima još mnogo toga da ponudi.

Unutrašnji i spoljašnji bazen, parno kupatilo, aroma tuševi, prostorije za relaksaciju, teretane i drugi sadržaji za sport i opuštanje, učiniće vaš odmor potpunim. Ne smemo izostaviti ni predivno aranžirane vrtove iz kojih je pogled koji se pruža na krovove i zvonike Vršca još atraktivniji.

Etno selo „Zeleni čardaci“, carstvo prirode, mira i ljubavi

Zamislite nestvarnu prirodu, čist vazduh, tišinu, jedinstveni etno ambijent i voljenu osobu pored sebe… Ne morate više da maštate! Ova idilična slika može postati realnost posetom živopisnog etno kompleksa nadomak prelepe planine Tare. Među stoletnim stablima četinara i cvetnim proplancima kriju se konaci za odmor, zabavu i uživanje u okolini čije se boje prelivaju u najlepši spektar šarenila.

Pored ekološki sagrađenih mesta za prenoćište, ovo nestvarno etno selo iznenadiće vas i prelepim parkom, otvorenim ognjištem, uređenim stazama i klupicama za odmor. Ovde sa voljenom osobom možete uživati u fascinantnoj prirodi i romantičnim trenucima koje samo žubor vode i pesma slavuja mogu da „pokvare“. Prepustite se osećaju „ni na nebu ni na zemlji“, koji je i moto ovog etno sela.

Hotel Park, romantična šetnja stoletnim šumama kanadskog platana

Romantična šetnja pored jezera koje je prema staroj legendi “napravljeno od suza”, može vam izmamiti samo jedne suze – radosnice. U svakom slučaju, ukoliko želite da provedete romantičan vikend u kutku prirode kao iz bajke gde ćete moći da se kupate, šetate u prirodi, ali i uživate u dobrom provodu i zabavi, Palićko jezero je pravo mesto za vas!

U neposrednoj blizini jezera, okružen šumama stoletnog kanadskog platana nalazi se i poznati hotel Park. Projektovan u stilu klasicizma i zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika, ovaj hotel predstavlja zanimljivo i neobično mesto za odmor i beg od gradske gužve. Zbog unikatnog izgleda koji spaja duh starog sa modernim vremenom, hotel Park je savršeno mesto za romantične, zaljubljene duše.