ZAVOLEĆETE TIKVICE: Neobična kombinacija koju vredi probati

Možete ih poslužiti sa kiselom pavlakom pomešanom sa sitno sečenim mladim lukom, ili nečim što možda više volite.

Tikvice
Pixabay.com

Sastojci:

– 3 jaja

– 350 ml mleka

– 100 ml mineralne vode

– 1 tikvica

– 50 g otopljenog maslaca

– 250 g oštrog brašna

– so, biber

– ulje za prženje

Priprema:

Tikvicu oljuštite, operite i narendajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu, a onda je iscedite.

Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i pobiberite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji.

Dodajte brašno, mleko i mineralnu vodu i zamešajte smesu za palačinke. Smesa treba da bude malo gušća od one koju inače pravimo za tanke palačinke.

Ako primetite da je previše retka, dodajte joj malo brašna.

Sada u smesu stavite narendanu i oceđenu tikvicu i promešajte.

Palačinke pržite u tiganju.

Možete ih poslužiti sa kiselom pavlakom pomešanom sa sitno sečenim mladim lukom, ili nečim što možda više volite.

Odlične su i punjene mesom, pa zapečene, a možete napraviti i punjenje od povrća, pa ih onda zapeći.

Prijatno!