Sastojci:
– 3 jaja
– 350 ml mleka
– 100 ml mineralne vode
– 1 tikvica
– 50 g otopljenog maslaca
– 250 g oštrog brašna
– so, biber
– ulje za prženje
Priprema:
Tikvicu oljuštite, operite i narendajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu, a onda je iscedite.
Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i pobiberite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji.
Dodajte brašno, mleko i mineralnu vodu i zamešajte smesu za palačinke. Smesa treba da bude malo gušća od one koju inače pravimo za tanke palačinke.
Ako primetite da je previše retka, dodajte joj malo brašna.
Sada u smesu stavite narendanu i oceđenu tikvicu i promešajte.
Palačinke pržite u tiganju.
Možete ih poslužiti sa kiselom pavlakom pomešanom sa sitno sečenim mladim lukom, ili nečim što možda više volite.
Odlične su i punjene mesom, pa zapečene, a možete napraviti i punjenje od povrća, pa ih onda zapeći.
Prijatno!